Zde může být vaše reklama.

Ukončí černou sérii? 24. kolo: Fotbalisté SK Sigma jedou do Ostravy

24. kolo: Fotbalisté SK Sigma jedou do Ostravy

foto: Petr Pelíšek

08. 03. 2024 - 14:38

Ve 24. kole FORTUNA:LIGY čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc těžký zápas. V sobotu od 18.00 hrají v Ostravě proti Baníku. Do derby jsou Hanáci se sérií sedmi utkání bez výhry, kterou by rádi ukončili.

Ostravané jsou v tabulce na pátém místě, Olomoučtí se špatnými výkony a výsledky v úvodu jara propadli osmou příčku. Oba kluby ale dělí jen čtyři body. „Ať už hrajeme proti Baníku doma nebo venku, je vždycky skvělá atmosféra. Jsou to zápasy, pro které fotbal děláte. Těšíme se, bude to utkání pod světly, což já osobně miluju,“ řekl trenér SK Sigma Jiří Saňák. „Čeká nás jeden z výborných soupeřů v lize. Je to jeden z přímých soubojů o místo v top šestce, ale liga celkově je extrémně vyrovnaná a důležitý je každý zápas a každý bod,“ podotkl.

„Celý týden pracujeme s myšlenkou, kdo by na hrotu mohl nastoupit. Nějakou variantu máme, věřím, že se rozhodneme správně, bude to ku prospěchu a že konečně doma zabereme za tři body. Jirka Klíma i Filip Kubala už trénují a budeme se rozhodovat, jestli nastoupí oni, nebo někdo jiný. Ale jak říkám, věřím, že ve finále vybereme nejlepší možnou variantu," řekl Pavel Hapal, trenér Baníku. "Odvolání trenéra Jílka mě přece jen trošku překvapilo, protože Sigma patří ke klubům, kde se trenéři zase tak moc nemění, ale to je věc a rozhodnutí klubu. To mužstvo je kvalitní, má kvalitní hráče a myslím, že ta změna mohla pomoct tým se nakopnout. Nezbývá, než se na to pořádně připravit a doma konečně uspět," poznamenal.

Zápas FC Baník Ostrava versus SK Sigma Olomouc začne v sobotu 9. března v 18.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Dominik Starý, asistovat na pomezí mu budou Jan Váňa a Lukáš Slavíček.

Jak nastoupí:

Baník Ostrava: Letáček - Juroška, Lischka, Pojezný, Kpozo - Rigo, Boula - Buchta, Šín, Ewerton - Šehič. Trenér Pavel Hapal.
SK Sigma Olomouc: Stoppen - Pokorný, Beneš, Novák – Fortelný, Ventúra, Breite, Pospíšil, Vodháněl – Juliš, Zorvan. Trenér Jiří Saňák.

Další články