Zde může být vaše reklama.

Prodlouží sérii? 24. kolo: Sigma hraje doma proti Boleslavi

24. kolo: Sigma hraje doma proti Boleslavi

foto: Petr Pelíšek

17. 03. 2023 - 15:00

Po šesti remízách fotbalisté SK Sigma Olomouc minulou sobotu vybojovali první jarní výhru. Doma na Andrově stadionu porazili Dynamo České Budějovice (3:0) a prodloužili tak sérii bez porážky na devět kol. Zakulatit na deset můžou v utkání proti Mladé Boleslavi, s tou hrají ve 24. kole FORTUNA:LIGY doma v sobotu 18. března s výkopem v 15.00.

„Jedna věc je šest remíz v řadě a druhá věc, že tabulka je neskutečně vyrovnaná, takže potřebujete hlavně doma bodovat. I naši fanoušci už na vítězství doma dlouho čekali. Byl to důležitý počin i pro další průběh základní části,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Pořád si ale musíme uvědomovat, že šest remíz je ztráta dvanácti bodů. Kdybychom remizovali s Dynamem, tak bychom tu sérii bez prohry také prodloužili, ale nic pozitivního by to nebylo. Je to zajímavá shoda okolností pro statistiky. Neprohrát devětkrát v řadě je příjemné, ale vzhledem k počtu remíz to není nic bombastického. Nejlepší bude, když budeme nabalovat další vítězství. Když mezitím jednou prohrajeme a pak zase třikrát vyhrajeme, tak je to pro nás příjemnější, než čtyřikrát remizovat,“ podotkl.

Sigma se stále drží v první šestce, na čtvrtou příčku ztrácí jen dva body. „V momentě, kdy se pohybujeme na dostřel, tak je naší povinností o tu co nejvyšší příčku bojovat. Tedy v tomto případě o tu čtvrtou,“ uvedl Václav Jílek.

V olomoucké sestavě bude scházet stoper Vít Beneš, který v duelu proti Budějovicím utrpěl zranění v obličeji a musel na operaci.

Zápas SK Sigma Olomouc versus FK Mladá Boleslav začne v soboru 18. března v 15.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Pavel Orel, asistovat na pomezí mu budou Lucie Ratajová a David Žurovec.

Jak nastoupí:
SK Sigma Olomouc: Stoppen – Zifčák, Pokorný, Poulolo, Sláma – Navrátil, Breite, Ventúra, Vodháněl – Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.
Ml. Boleslav: Šeda - Kubista, Karafiát, Suchý - Ekpai, Dancák, Matějovský, Fulnek - Kušej, Ladra, Jawo. Trenér Pavel Hoftych.

Další články