Zde může být vaše reklama.

26. kolo: Sigma má doma za soupeře Pardubice

26. kolo: Sigma má doma za soupeře Pardubice

foto: Petr Pelíšek

29. 03. 2024 - 14:36

Po reprezentační přestávce o velikonočním víkendu opět půjde na FORTUNA:LIGU. Fotbalisté SK Sigma Olomouc budou hrát v sobotu od 15.00 doma na Andrově stadionu proti Pardubicím. A v boji o první šestku potřebují zabodovat naplno.

Hanáci to ale nebudou mít lehké, protože nebudou kompletní. V karetním trestu za čtyři žluté karty jsou stopeři Jakub Pokorný a Lukáš Vraštil, za vyloučení pak má stopku záložník Jan Vodháněl. „Ano, budou nám chybět vykartovaní hráči. V této fázi soutěže jsou tresty součástí hry. Řeší to skoro všechna mužstva, jak jsem se tak díval. Musíme si s tím poradit, máme kádr na to, abychom to zvládli. Můžou se ukázat a převést další hráči,“ řekl trenér SK Sigma Jiří Saňák.

Sigma potřebuje získat všechny body, to aby se vrátila do první šestky. „Pardubice jsou pro nás dlouhodobě docela neoblíbený soupeř. Je to mužstvo, které hraje kombinační fotbal, má jasný způsob hry, který nemění. Ve středu mají hodně hladových hráčů. Čeká nás určitě těžký soupeř. Ale to je každý v lize. Pardubice vyhrály na Slovácku, odehrály velmi vyrovnaný zápas s Baníkem. I když je to klišé, tak soutěže jsou extrémně vyrovnané, v naší lize opravdu každý může porazit každého,“ uvedl Saňák.

Pardubicím bude chybět na lavičce potrestaný trenér Radoslav Kováč. „Zažil to už Radek, zažil jsem to i já. Víme, co to obnáší. Pohled na hru z tribuny je v některých situacích mnohdy i lepší. Budeme si předávat informace. Věřím, že to zvládneme a přivezeme tři body,“ řekl pro web Pardubic asistent trenéra David Mikula.

Do utkání proti SK Sigma Olomouc nebudou moci z důvodu karetního trestu zasáhnout obránci Denis Halinský, Pablo Ortiz a Martin Chlumecký. „Věříme, že kluci, kteří naskočí místo vykartovaných hráčů, ukáží, že možná i neprávem nedostávali tolik šancí. Snad této příležitosti tito hráči využijí a nám trenérům zamotají hlavu a řeknou si o místo v základní sestavě i na závěrečné ligové boje,“ uvedl Mikula. „Každý zápas je hodně o tom, jak hrajeme my. Nechceme se příliš dívat na soupeře. Musíme hrát agresivně směrem dopředu a organizovaně v defenzivě. Olomouc má ve svém týmu několik zajímavých hráčů. Juliš patří k nejlepším střelcům soutěže, proto ho musíme mít pokrytého v každé herní situaci,“ podotkl.

Zápas SK Sigma Olomouc versus FK Pardubice začne v sobotu 30. března v 15.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Ondřej Berka, asistovat na pomezí mu budou Lucie Ratajová a Radek Kotík.

Jak nastoupí:
SK Sigma Olomouc: Macík - Chvátal, Beneš, Novák, Sláma - Langer, Zorvan, Breite, Pospíšil, Fortelný - Juliš. Trenér Jiří Saňák.
FK Pardubice: Kinský - Icha, Kukučka, Surzyn, Mareš - Hlavatý, Solil, Kissiedou - Vacek – Daněk, Zlatohlávek. Trenér Radoslav Kováč.

Další články