Zde může být vaše reklama.

Liga jde do finiše 28. kolo: Sigma hraje doma s Teplicemi

28. kolo: Sigma hraje doma s Teplicemi

foto: Petr Pelíšek

21. 04. 2023 - 14:00

Fotbalisté SK Sigma Olomouc pokračují v boji o první šestku, potažmo čtvrté místo v tabulce. Ve 28. kole FORTUNA:LIGY zahájí anglický týden finiše FORTUNA:LIGY domácím zápasem proti Teplicím. Pak je čeká ve středu duel v Jablonci a příští neděli pak poslední kolo základní části na Andrově stadionu proti Ostravě. Střetnutí Sigmy s Teplicemi se hraje v sobotu od 15 hodin.

Olomoučtí jsou v duelu proti Teplicím, které hrají o záchranu, jasným papírovým favoritem. „Mužstvo vnímá, že jsme blízko našeho cíle, kterým je šestka a že i další boj o čtvrtou pozici je ve hře. Hráči si jsou dobře vědomi toho, že každý bod má v této finální fázi sezony obrovskou cenu a nechtějí o to přijít,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

Teplice po dvou výhrách doma prohrály minulý víkend 1:3 se Slováckem. „Tu porážku chceme v Olomouci odčinit a bodovat. Až na vykartovaného Vondráška a zraněného Kučeru jsme zdravotně v pořádku. Tihle dva sice budou chybět, ale nechceme kňučet, to je fotbal, jsou připraveni jiní hráči je nahradit," řekl trenér Zdenko Frťala. „Olomouc je tým, který má ambice hrát evropské poháry. Vrátil se jí Pospíšil, troufnu si říct, že je to ikona klubu. Tým se chce prezentovat kombinačním fotbalem, má na to vhodné typy hráčů. Jeho hra je založená na přímočarosti, vysokém napadání, rychlosti. Na to vše se musíme připravit,“ podotkl Frťala.

Do olomoucké sestavy se minulé kolo vrátil stoper Vít Beneš, mimo hru by tak měli být záložník Jan Fortelný a útočník Jakub Přichystal.

V teplickém kádru je útočník Filip Žák, odchovanec SK Sigma Olomouc, také brankář Filip Mucha, syn Josefa Muchy, legendy olomouckého fotbalu.

Zápas SK Sigma Olomouc versus FK Teplice začne v sobotu 22. dubna v 16.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Dalibor Černý, asistovat na pomezí mu budou Ivo Nádvorník a Radim Dresler.

Jak nastoupí:
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Pokorný, Beneš, Sláma – Navrátil, Breite, Ventúra, Pospíšil, Vodháněl –  Chytil. Trenér Václav Jílek.
Teplice: Grigar – Mareček, Chaloupek, Mičevič – Hora, Trubač, Jukl, Urbanec, Hybš – Fila, Gning. Trenér Zdenko Frťala.

Další články