Zde může být vaše reklama.

Odčiní domácí prohru? 3. kolo: Sigma jede na Spartu, už bez Jemelky

3. kolo: Sigma jede na Spartu, už bez Jemelky

foto: Petr Pelíšek

12. 08. 2022 - 17:21

Ve třetím dějství FORTUNA:LIGY mají fotbalisté SK Sigma Olomouc těžký úkol. Měli by odčinit domácí prohru s Brnem z minulého víkendu, jenže hrají v Praze na Letné proti Spartě. A tam to není nikdy jednoduché. Nyní navíc Hanáci budou muset složit novou stoperskou dvojici, z klubu totiž odešel do Plzně reprezentační zadák Václav Jemelka.

Sigma v prvním kole vyhrála na Baníku (3:0), pak doma padla se Zbrojovkou (0:2). „Po prvním utkání byla v Olomouci pozitivní nálada. My jsme to ale naprosto zdevalvovali. Je třeba se rychle otřepat a za týden na Spartě odvést diametrálně odlišný výkon,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma Olomouc.

V olomoucké sestavě naposledy chyběli pro zranění brankář Tadeáš Stoppen a záložníci Štěpán Langer, Martin Košťál a Denis Ventúra, také útočník David Vaněček.

Za Spartu od nové sezony hraje záložník Kryštof Daněk, odchovanec SK Sigma. V minulém kole byl nejlepším hráčem svého týmu, nebezpečný bude bezesporu i nyní. Navíc Pražané v týdnu oznámili novou posilu, získali na hostování reprezentanta Jakuba Jankta.

Sigma na Spartě nevyhrála deset let, z posledních třech zápasů tam uhrála jeden bod a pokaždé inkasovala tři branky.

Utkání AC Sparta Praha versus SK Sigma Olomouc se hraje v neděli 14. srpna od 19.00 (rozhodčí Ondřej Berka – Ivo Nádvorník. Matěj Vlček).

Pravděpodobné sestavy

Sparta Praha: Holec - Mejdr, Sörensen, Hancko, Höjer - Zelený - Daněk, Sadílek, Pešek - Čvančara, Juliš. Trenér Brian Priske.
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Vraštil, Poulolo, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Greššák, Zorvan– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články