Zde může být vaše reklama.

Bude plný stadion 30. kolo: Fotbalisté SK Sigma mají doma Spartu

30. kolo: Fotbalisté SK Sigma mají doma Spartu

foto: Petr Pelíšek

27. 04. 2024 - 13:31

V závěrečném kole základní části FORTUNA:LIGY hrají fotbalisté SK Sigma Olomouc doma. Za soupeře mají poslední dubnovou neděli pražskou Spartu, výkop je v 15.00. A Andrův stadion bude plný, na utkání se chystají tisíce fanoušků soupeře Hanáků.

Sigma už má jisté, že nebude hrát ve skupině o záchranu a je pořád ve hře o evropské poháry. O tom, jestli bude v nadstavbové části hrát v první šestce nebo ve skupině střed, se rozhodne právě v posledním kole základní části. Hanáci k posunu do TOP potřebují získat tři body, což ovšem v duelu proti Spartě, která vede tabulku, není jednoduchý úkol. „Bude to zase o pokoře. Uvědomujeme si kvalitu soupeře, která je jednoznačná. Sparta je typologicky a způsobem hry trochu jiný soupeř než Slavia. K tomu, abychom uspěli i tentokrát, budeme potřebovat podobné atributy jako minulý týden. Znovu je to o víře ve vlastní síly, ale také o sebeobětování se pro tým,“ uvedl trenér SK Sigma Jiří Saňák. V minulém kole Sigma remizovala na Slavii 2:2, když vedla dva nula a o výhru přišla šest minut před koncem.

„Je pěkné, že jsme si zajistili první místo po základní části. Dává nám to výhodu do nadstavby. Teď nás čeká Olomouc, kam nás přijede podpořit hodně fanoušků. Olomouc ukázala velký charakter. Moc se jim v poslední době nedařilo, ale zvedli se a minule remizovali na Slavii. Všechno ale záleží jen na nás,“ řekl Lars Friis, asistent trenéra Sparty.

V olomoucké sestavě bude pro karetní trest ještě naposledy chybět záložník Jiří Spáčil. Zdravotní stav do utkání nepustí brankáře Matúše Macíka, obránce Vojtěcha Křišťála a útočníka Antonína Růska. Hrát nebude ani záložník Jan Fortelný, který je na Hané na hostování ze Sparty.

Andrův stadion bude tentokrát zaplněn, klubu proto upozorňuje fanoušky, aby počítali s poněkud hustější dopravu před utkáním.

Zápas SK Sigma Olomouc versus Sparta Praha začne v neděli 28. dubna v 15.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Ondřej Pechanec, asistovat na pomezí mu budou Petr Caletka a Jiří Kříž.

Jak nastoupí:
SK Sigma Olomouc: Stoppen - Chvátal, Pokorný, Vraštil, Uriča - Fortelný, Vodháněl, Breite, Ventúra, Zorvan - Juliš. Trenér Jiří Saňák.
Sparta: Vindahl - Vitík, Panák, Krejčí - Wiesner, Kairinen, Sadílek, Ryneš - Birmančevič, Haraslín - Kuchta. Trenér Brian Priske.

Další články