Zde může být vaše reklama.

Závěr základní části 30. kolo: Sigma hraje doma proti Ostravě

30. kolo: Sigma hraje doma proti Ostravě

foto: Petr Pelíšek

28. 04. 2023 - 16:11

Posledním 30. kolem skončí poslední dubnový víkend základní část FORTUNA:LIGY. Fotbalisté SK Sigma Olomouc už mají v podstatě splněný předsezónní cíl, od umístění v první šestce je může připravit jen teorie. Nadto ještě stále mají naději na čtvrté místo, budou k němu potřebovat každý bod. Čili v neděli potřebují Baník Ostrava porazit, výkop zápasu je v 15.00.

Sigma je po devětadvaceti kolech šestá, má jedenačtyřicet bodů. Sedmý Liberec na ni ztrácí tři. Ale při nerozhodném vzájemném utkání má pak vliv skóre a to hovoří jasně pro Olomouc. Má ho aktivní, je plus osm, naopak Liberec je v pasivitě minus dvě branky. Takže Hanáky může o první šestku připravit jen nějaký nevídaný domácí debakl a výhra libereckého Slovanu. Z toho nejspíš není ani jedno reálné. Sigma hraje doma proti Ostravě, která bude hrát ve skupině o záchranu, čili nepatří mezi nejsilnější celky ligy, Liberec hraje doma se Spartou, které jde o titul.

„Víme, že na devětadevadesát procent máme jistou šestou pozici, čímž jsme splnili první předsezónní cíl. Ale rozhodně to tím pro nás nekončí. Chceme dál zůstat ve hře. Stoprocentně jdeme vyhrát. Když zvládneme Ostravu, tak pozice pro nás, abychom mohli zabojovat ještě o vyšší příčky, by byla slibná. Mohl by to být odrazový můstek,“ řekl Milan Kerbr, asistent trenéra SK Sigma.

V kádru Ostravy je odchovanec SK Sigma stoper Jaroslav Svozil, tým trénuje olomoucká legenda Pavel Hapal, kterému dělá asistenta exolomoucký Jiří Neček.

„Potřebujeme zvítězit a získat důležité body. Body se započítávají do nadstavby a my do ní chceme jít v co možná nejlepším výchozím postavení a mít o jeden domácí zápas navíc, takže váhu to utkání má. Olomouc je kombinační a technické mužstvo, dostala se do šestky, takže už může hrát i klidněji. Ale my se musíme dívat na sebe, chce to ty zlepšené výkony podpořit ještě větší agresivitou v šestnáctce a zakončení. Zápas bývá považován za derby, v Olomoucí na Baník dorazí více lidí, než normálně chodí, a my věříme, že fanoušci nám vytvoří zase domácí prostředí,“ řekl Pavel Hapal, trenér Baníku Ostrava.

Zápas SK Sigma Olomouc versus FC Baník Ostrava začne v neděli 30. dubna v 15.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Lukáš Nehasil, asistovat na pomezí mu budou Lukáš Machač a Lukáš Matoušek.

Jak nastoupí:
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Pokorný, Beneš, Sláma – Navrátil, Breite, Ventúra, Pospíšil, Zifčák – Chytil. Trenér Václav Jílek.
Baník Ostrava: Letáček - Juroška, Bitri, Lischka, Fleišman - Cadu, Klíma, Kaloč, Kuzmanovič, Šehič - Tijani. Trenér Pavel Hapal.

Další články