Zde může být vaše reklama.

Potvrdí body z venku? 4. kolo: Sigma hraje doma s Teplicemí

4. kolo: Sigma hraje doma s Teplicemí

foto: Petr Pelíšek

11. 08. 2023 - 15:00

Čtvrtým kolem bude o víkendu pokračovat fotbalová FORTUNA:LIGA. Tým SK Sigma Olomouc nastoupí v neděli doma na Andrově stadionu proti Teplicím. A cíl má zřejmý – zvítězit a potvrdit tak tříbodový import z Uherského Hradiště.

Hanáci mají z prvních tří kol šest bodů, doma porazili Karvinou (3:1) a pak vyhráli v Hradišti (2:0). To jejich nedělní soupeř je na tom ještě o trošku lépe, Teplice mají sedm bodů, zatím ještě nepohrály. V prvním kole porazily Plzeň (1:0), pak vyhrály na Bohemians (2:1) a minulý víkend remizovaly doma s Jabloncem (0:0).

Trenér Václav Jílek byl po zápase na Slovácku spokojený jen s tříbodovým ziskem. „Nestíhali jsme a hodně jsme kazili. Musím říct, že jsem mužstvo nepoznával. Takhle jsme se prezentovat nechtěli a doufám, že už se tak nikdy prezentovat ani nebudeme,“ řekl Jílek. „Jsem spokojen s bodovým ziskem. Je tady ale obrovský vykřičník, takto se dál nemůžeme prezentovat,“ podotkl.

„Psychicky bychom měli být v pozitivním nastavení, vstup do soutěže se nám povedl. Jsme si vědomí, že jsme si na sebe ušili bič. V zápase s Jabloncem byli věci, které jsme neplnili jako v prvních dvou kolech, tak jsme byli spokojeni s bodem. V Olomouci toto budeme chtít zlepšit, aby tam zase byla ta naše náročnost a agresivita," říká trenér FK Teplice Zdenko Frťala pro klubový web. „Sigma herně zvládla všechna tři kola. Prohrála jen na Spartě, kde ale také podala dobrý výkon. Má několik propracovaných systému, je variabilní,“ podotkl.

V sestavě SK Sigma budou chybět útočník Antonín Růsek, brankář Tadeáš Stoppen, Pavel Zifčák a Jiří Sláma (zranění) a Vojtěch Křišťál (zdravotní potíže).

Zápas SK Sigma Olomouc versus FK Teplice začne v neděli 13. srpna v 15.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Filip Kotala, asistovat na pomezí mu budou Marek Podaný a Jan Hurych.

Jak nastoupí:
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Pokorný, Beneš, Vraštil – Navrátil, Breite, Vodháněl, Pospíšil, Zmrzlý – Juliš. Trenér Václav Jílek.
Teplice: Grigar - Mareček, Chaloupek, Hora - Radosta, Jukl, Trubač, Dramé, Urbanec - Gning, Fila. Trenér Zdenko Frťala.

Další články