Zde může být vaše reklama.

Bude další výhra? 5. kolo: Sigma cestuje do Plzně

5. kolo: Sigma cestuje do Plzně

foto: Petr Pelíšek

18. 08. 2023 - 15:00

V pořadí 5. kolo má na víkend na programu FORTUNA:LIGA. Fotbalisté SK Sigma Olomouc, kteří v předchozích třech zápasech vyhráli, vyrazí do Plzně. Duel Hanáků s českým pohárovým zástupcem se hraje v neděli 20. srpna od 15.00.

Se vstupem do ligy může na Andrově stadionu panovat spokojenost. Devět bodů po čtyřech kolech řadí Sigmu v tabulce na třetí příčku hned za Spartu a Slavii. „Vstup do sezóny se mi hodnotí moc dobře. Ale musíme si vzpomenout na minulý rok, kdy po prvním zápase byla obrovská euforie a pak čtyři porážky. Až jsem si říkal, jestli se to neopakuje v obráceném módu,“ řekl Václav Jílek a pokračoval. „Víme, že výkon na Slovácku nebyl dobrý, ale reakce týmu byla v týdnu výborná. Rozebrali jsme si to, víme, kde byly příčiny. Hráči šli do zápasu proti Teplicím s velkým odhodláním. I když s trochou štěstí jsme to zvládli. Začátek ligy s devíti body je dobrý, ale není to nic, co by vás mělo někam směřovat. Je to pořád jenom vstup. Pojďme se na to podívat po osmi nebo deseti zápasech, tam to bude mít větší hodnotu. Ale jsem rád, že těch devět bodů máme a můžeme jet do Plzně relativně v klidu a ne pod tlakem, že bychom měli jeden nebo dva body. Věřím, že nám to pomůže, ale hlavně, že budeme sbírat body dál,“ podotkl.

V sestavě SK Sigma budou chybět opět útočník Antonín Růsek, brankář Tadeáš Stoppen, Pavel Zifčák a Jiří Sláma (zranění) a Vojtěch Křišťál (zdravotní potíže).

Zápas FC Viktoria Plzeň versus SK Sigma Olomouc začne v neděli 20. srpna v 15.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Ondřej Berka, asistovat na pomezí mu budou Lukáš Matoušek a Jiří Pečenka.

Jak nastoupí:
Plzeň: Staněk - Hejda, Hranáč, Dweh - Kopic, Bucha, Kalvach, Traoré, Cadu – Šulc, Durosinmi. Trenér Miroslav Koubek.
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Pokorný, Beneš, Vraštil – Navrátil, Breite, Vodháněl, Ventúra, Zmrzlý – Juliš. Trenér Václav Jílek.

Další články