Zde může být vaše reklama.

Zlomí špatnou sérii? 5. kolo: Sigma míří do Boleslavi, hraje tam s Hradcem

5. kolo: Sigma míří do Boleslavi, hraje tam s Hradcem

foto: Petr Pelíšek

26. 08. 2022 - 20:00

Tři prohry v řadě. Takové je bilance fotbalistů SK Sigma Olomouc z posledních tří soutěžních zápasů. Což po jasné výhře tři nula v Ostravě v prvním kole rozhodně není důvod ke spokojenosti. Hanáci tak mají po další dějství FORTUNA:LIGY jasné zadání – ukončit herní a hlavně výsledkový propad. Lehké to mít ale nebudou, čeká je totiž anglický týden v rytmu neděle – středa – neděle, z toho dvakrát venku.

Sigma začne anglický týden v neděli v Mladé Boleslavi, kde hrává svoje domácí utkání Hradec Králové. Pak ve středu přijde na řadu na Andrově stadionu zápas proti Liberci a první zářijovou neděli potom střetnutí v pražském Ďolíčku proti Pardubicím.

Hanáci na tom po čtyřech kolech ligy nejsou zrovna dobře. Mají tři body, jsou sice dvanácti, ale na šestnáctou příčku, poslední v tabulce, mají náskok jen jednoho bodu. „Pořád věřím, že mužstvo má na víc, než předvádí. V přípravě a v prvním utkání ukázalo, že kvalitu má. Teď je na nás, abychom ji z mužstva vytáhli, nelze hledat alibi,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek po posledním domácím duelu, to bylo proti Slovácku. „Druhé domácí utkání, druhá porážka. Úspěšný vstup, myslím výhru na Baníku, je celkově zničený. Je to na zamyšlení. Budeme s tím muset něco udělat, protože oba domácí zápasy byly špatné,“ podotkl.

Před dalšími zápasy Jílek nevyloučil změny v sestavě. „Musíme do toho sáhnout. Ale je to otázka herního způsobu, herního rozestavení i personálního obsazení. Určitě budeme volit takové hráče, o kterých budeme přesvědčení, že na hřišti nechají maximum. Někdy to bolí, ale pak za to jste odměnění,“ uvedl Jílek.

Hradec Králové má po čtyřech kolech šest bodů, v týmu dva odchovance SK Sigma. Brankář Michal Reichl se stal na začátku sezónu jedničkou Votroků. A stoper Ondřej Ševčík (1995), ten v první lize debutoval v úterý, to Hradec zvítězil v dohrávce na Bohemians.

Sigma nebude ani tentokrát kompletní. Na marodce jsou brankář Matúš Macík a útočník David Vaněček, naopak záložníci Denis Ventúra, Martin Košťál a Štěpán Langer už by měli být v tréninkovém procesu, první dva jmenovaní bez omezení a naplno.

Utkání FC Hradec Králové versus SK Sigma Olomouc se hraje v neděli 28. srpna od 16.00 v Mladé Boleslavi (rozhodčí Zbyněk Proske – Radek Kotík, Jakub Bureš).

Pravděpodobné sestavy
Hradec Králové: Reichl - Klíma, Ševčík, Čech - Kučera, Rada, Kodeš, Ryneš - Kubala, Vašulín, Vlkanova. Trenér Miroslav Koubek.
SK Sigma Olomouc: Trefil – Chvátal, Vraštil, Beneš, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Greššák, Zorvan– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články