Zde může být vaše reklama.

Těžký protivník 8. kolo: Fotbalisté SK Sigma mají doma Plzeň

8. kolo: Fotbalisté SK Sigma mají doma Plzeň

foto: Petr Pelíšek

09. 09. 2022 - 14:54

Další anglický týden začíná fotbalistům SK Sigma Olomouc. Čekají je tři zápasy během jednoho týdne. Sérii začnou v sobotu doma ligovým zápasem proti Plzni, začíná se v 16.00. Pak hrají v úterý pohár v Uničově (16.30), a nakonec bude na řadě duel v Českých Budějovicích (sobota, 16.00). Následovat potom bude reprezentační přestávka.

Sigmu čeká duel proti Plzni, což je úřadující mistr a účastník základní skupiny Ligy mistrů. Viktoria je aktuálně v tabulce na druhém místě jen o horší skóre za Slavii, je nadto jediným týmem FORTUNA:LIGY, který ještě neprohrál. V kádru sobotního soupeře Hanáků jsou tři odchovanci Sigmy – stoper Václav Jemelka, záložník Lukáš Kalvach a útočník Tomáš Chorý. A také záložník Václav Pilař, který byl před časem z olomouckého mančaftu odejit. „Plzeň je mužstvo, které je schopné velmi kompaktně a účelně bránit a zároveň je velmi produktivní. Z příležitostí, které si vytvoří, dokáže téměř vždycky skórovat a díky tomu je úspěšná. Defenziva bude věc, na kterou budeme apelovat. Nemůžeme hru otevřít a za každou cenu se hnát dopředu za vstřelením gólu a otvírali jsme prostory pro soupeře,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

V olomoucké sestavě nebudou marodi brankář Matúš Macík, záložník Filip Zorvan a útočník David Vaněček, také stoper Lukáš Vraštil, který je ještě na tento duel v trestu za červenou kartu.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FC Viktoria Plzeň se hraje v sobotu 10. září od 16.00 (rozhodčí Marek Radina– Jiří Kříž, Lukáš Machač).

Pravděpodobné sestavy

SK Sigma Olomouc: Trefil – Chvátal, Pokorný, Poulolo, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Spáčil, Vodháněl– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.
Plzeň: Staněk - Holík, Hejda, Jemelka, Havel - Kalvach, Čermák - Sýkora, Vlkanova, Mosquera  - Chorý. Trenér Michal Bílek.

Další články