Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE nestačili na nováčka

Basketbalisté BK REDSTONE nestačili na nováčka

foto: Petr Pelíšek

04. 11. 2023 - 20:46

Po utkání v Alpe Adria Cupu se basketbalistům BK REDSTONE Olomouc druhý zápas na vlastní palubce v tomto týdnu nepovedl. S Pískem totiž v rámci Kooperativa NBL prohráli o sedm bodů. Především v obraně totiž předvedli nepovedený výkon a prohráli s nováčkem soutěže.

Na první koš zápasu se čekalo téměř dvě minuty, pak se ovšem střelci probudili a skóre začalo na obou stranách narůstat.  Domácí se dokonce ve 4, minutě dostali do těsného vedení, jinak ovšem doháněli mírnou ztrátu. V posledních dvou minutách si ovšem nedokázali poradit s vysunutou obranou protivníka, po zbytečných ztrátách inkasovali a na konci čtvrtiny prohrávali 19:25.

Vstup do druhé desetiminutovky ovládli hostující Sršni. Byli úspěšní téměř z každé střely a díky tomu se propracovali k vedení 39:23 po tříbodové akci Borovky v polovině 14. minuty. Vzápětí se ke slovu dostali také hráči BK REDSTONE a začali svoji ztrátu korigovat. Necelé dvě minuty před pauzou snížili na 41:48, pak ale inkasovali pět rychlých bodů a byli rádi, že Škranc upravil na 44:53 po trojce s klaksonem.

Na začátku třetí periody se zdálo, že Olomoucko soupeře dotáhne. Přiblížilo se až na 49:53, po několika chybách v obraně ale jejich ztráta opět narostla až na rozdíl třinácti bodů. V pravý čas začali úřadovat střelci z dálky. Hráči také přidali v obraně a výsledek se dostavil. Před posledním dějstvím Hanáci prohrávali pouze 68:72 a drželi šanci na úspěch.

Jejich euforii rychle zkrotily body Svobody a Borovky, po kterých si kouč Andy Hipsher bral za stavu 68:77 oddechový čas. Přesto Olomoucko ve 34. minutě prohrávalo 72:83 a propadlo se opět do dvouciferné ztráty, z níž se už nedostalo. V závěru hosté ještě navíc proměnili několik otevřených střeleckých pokusů a vyloupili Čajkarénu.

„Zápas se mi vůbec nelíbil, přestože Písek ukázal, že je to velice kvalitní tým a hrál dobře. Nedokázali jsme především zastavit jeho střelce z dálky, kterým se opravdu dařilo. V několika případech se nám podařilo stáhnout větší ztrátu, pak nám ale soupeř dokázal vždy odskočit a výhru si pohlídal,“ uvedl trenér BK REDSTONE Andy Hipsher.

„Několikrát jsme cítili, že můžeme jít přes soupeře, pak přišla těžká trojka a byli jsme zase dole. Měli skvělou střelbu z dálky, klobouk dolů. Pořád nás presovali, prakticky nehrají pět na pět, a když nedáte rychlé útoky, je to voda na jejich mlýn. Musím uznat, že se mi hra Písku líbí. Dokázali vyhrát v Pardubicích, porazit Opavu, to už prostě není náhoda,“ řekl David Škranc, pivot BK REDSTONE Olomoucko.

BK REDSTONE Olomoucko - Písek 81:98 (19:25, 44:53, 68:72)

Nejvíce bodů: Shaver 23, Bailey 18, Škranc 12 - Svoboda 21, Novotný 17, Sýkora 15.

Další články