Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE prohráli s Kolínem

Basketbalisté BK REDSTONE prohráli s Kolínem

foto: Petr Pelíšek

18. 11. 2023 - 21:39

Smolný konec mělo pro basketbalisty BK REDSTONE Olomoucko utkání 13. kola Kooperativa NBL. Zápas s Kolínem ztratili dvě vteřiny před koncem. Se stejným soupeřem hrají Hanáci doma již ve středu v rámci Alpe Adria Cupu (18.00).

Stačily tři útoky hostujícího týmu, aby se ukázaly přednosti Kolína. Trojku trefil Novotný, v podkošovém území kraloval Petráš a domácí si už po dvou minutách brali oddechový čas. Chvílemi nabrali až osmibodovou ztrátu, v závěru čtvrtiny se ale hodně zvedli a díky třem trojkám v řadě výsledek otočili. Po deseti minutách hráči BK REDSTONE vedli 23:18, i díky zlepšené hře v obraně.

Domácí drželi mírný náskok také v dalších minutách, pak se ale na palubovku vrátil hostující Petráš a díky své výškové převaze otočil skóre ve prospěch Kolína. Dvě minuty před přestávkou byli ovšem po koši Škrance vepředu opět Hanáci. Vyrovnanému průběhu odpovídat také stav 40:40 po dvaceti minutách.

Důležitý okamžik třetí čtvrtiny přišel ve 24. minutě. Koš s faulem proměnil hostující Smith, navíc potrestal i technickou chybu domácí střídačky a hosté vedli 53:47 a o chvíli později měli na svém kontě dokonce náskok devíti bodů. Olomoucko se přesto dokázalo zvednout a do poslední části vstupovalo za příznivého stavu 63:59, když jeho klíčové body zařídil především skvěle hrající Adamu.

S jeho pomocí BK REDSTONE v polovině 33. minuty navýšil svůj náskok na 69:62. Hosté se nevzdali a ve 37. minutě opět rovnali krok po nájezdu Halady. Vzápětí se trefil z dálky Stegbauer a po dalších bodech Petráše prohrávalo Olomoucko 72:77, ve chvíli, kdy do konce zápasu chybělo dvaačtyřicet vteřin. Senzačně otočilo na 78:77 po bodech McBrayera, poslední slovo měl ale Číž a jeho přesná střela z dálky.

„Celé utkání se přklánělo ze strany na stranu. Z pohledu ligy nejsme v ideální situaci, protože těch výher moc nemáme. Možná i to se projevilo. Především v koncovce, v níž jsme měli i trošku smůly. Chyběl mi větší týmový výkon, což přispělo k naší porážce.  Musíme jít zápas od zápasu a věřit, že se naše hra zlepší,“ uvedl Andy Hipsher, trenér BK REDSTONE.

„Je to krutá porážka. Vypadalo to, že jsme mrtví, pak jsme ožili a byli blízko k úspěchu. Při poslední střele Adam Ćíž ukázal, že je to velký hráč. Ovšem my jsme utkání měli urvat už během střetnutí a nemuselo se vůbec rozhodovat až v závěru,“ řekl Lukáš Feštr, kapitán BK REDSTONE.

„V poslední době už říkám, že když začíná poslední minuta, odjíždím domů, protože Adam Číž to už zařídí. Opět se nám podařilo zvládnout vyrovnanou koncovku, je to i tím, že po předchozích zvládnutých zápasech si hráči věří. Měli jsme štěstí, výkonem v těžkém zápase jsme si to ale zasloužili. S Olomouckem to teď máme 2:0 na zápasy, i to se může hodit v boji o účast v horní nadstavbové skupině,“ řekl Predrag Benáček, kouč BC Geosan Kolín:

Další články