Zde může být vaše reklama.

Dokonalý obrat Béčko Sigmy otočilo z nula dva na výhru

Béčko Sigmy otočilo z nula dva na výhru

foto: Petr Pelíšek

28. 08. 2022 - 14:30

Druholigové béčko SK Sigma Olomouc je v nové sezoně stále neporaženo. Ale dnes doma na Andrově stadionu v utkání 5. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY to mělo nahnuté. Hanáci s Karvinou prohrávali po šesti minutách nula dva. Ještě do pauzy stačili snížit a pak po změně stran vývoj otočit. Vítěznou branku dal Matěj Hadaš. Sigma dala ve druhém utkání v řadě tři branky.

V olomoucké sestavě bylo ve srovnání s utkáním v Prostějově mnoho změn. Scházeli v ní obránce Sláma, záložníci Spáčil a Grygar, také útočník Zlatohlávek. Možná i proto Sigma vůbec nezchytila vstup do zápasu. Ten vyzněl jasně pro Karvinou, která se dostala rychle do vedení o dvě branky. Ve 3. minutě dal gól Memič, za další tři Zedníček, olomoucký odchovanec. Navíc Sigma na pár dalších minut vypadla z role a mohla být ráda, že neinkasovala ještě několikrát. Postupem času se domácí zvedli a začali zlobit také oni. V dobré šanci byl Hadaš, ale nevyšla mu klička. Pak ve 42. minutě snížil po přihrávce Zifčáka Slaměna. A minutu před pauzou byl v dobré palebné pozici Zifčák, ovšem míč poslal jen do rukavic brankáře. Druhá půlka začala velkou šancí na každé straně. Nejprve ji měl domácí Zifčák, pak na druhé straně Durosinmi. Potom přišly minuty hanáckého obratu. V 57. minutě postupoval do vápna zleva Hadaš, neukvapil se střelou proti vybíhajícímu brankáři, ale přihrál na opačnou stranu zcela volnému Slavíčkovi, který v klidu zavěsil. O osm minut později pak Hadaš ošálil stopera i s brankářem a poslal Sigmu do vedení. Zbytek zápasu byl jasně daný. Karviná chtěla srovnat, poslala do hry zkušeného hrota Papadopulose. Ale Sigma skvěle bránila, k tomu neustále hrozila z brejků. Náskok jedné branky už se povedlo uhájit.

„Hráli jsme s favorizovanou Karvinou, která patří asi mezi nejvážnější kandidáty o postup do ligy, prezentuje se výbornými výsledky i silným kádrem. A nevyvíjelo se to podle našich představ. Rychle jsme prohrávali 0:2. To je začátek, který si nepřeje asi nikdo. Trénuji dlouho, ale ještě jsem snad nezažil, že by mužstvo v šesté minutě prohrávalo nula dva  a pak vyhrálo tři dva. První poločas jsme se hledali, pak klobouk dolů před kluky, že to nevzdali, jsou to cenné tři body,“ řekl trenér SK Sigma B Augustin Chromý.

SK Sigma Olomouc B – MFK Karviná 3:2 (1:2)

Branky: 42. Slaměna, 57. Slavíček, 65. Hadaš – 3. Memič, 6. Zedníček. Rozhodčí: Kotala – Mikeska, Žurovec. ŽK: Vymětalík, Grygar – Ciencala, Nešický. Diváků: 609.

SK Sigma B: Digaňa – Slavíček, Bednár, Vepřek, Galus – Hadaš (73. Fiala), Fabiánek (73. Uriča), Vymětalík (46. Grygar), Slaměna (90. David), Šíp (59. Košťál) – Zifčák. Trenér Augustin Chromý.
Karviná: Ciupa – Krčík, Soukeník, Žídek – Zedníček (74. Mikuš), Boháč, Málek (62. Nešický), Rezek (62. Papadopulos), Cienciala – Memič (62. Bartl), Durosinmi. Trenér Radomír Korytář.

Další články