Zde může být vaše reklama.

Boj o tři body v dešti Béčko Sigmy vyhrálo a je první v tabulce

Béčko Sigmy vyhrálo a je první v tabulce

foto: Petr Pelíšek

07. 09. 2019 - 20:23

Tým SK Sigma Olomouc B je po sedmém odehraném kole na prvním místě tabulky Moravskoslezské fotbalové ligy. Dostal se tam za dnešní domácí výhru nad Vrchovinou, kterou trefil krátce po začátku zápasu záložník Michal Galus.

Béčko Sigmy hrálo v 6. kole doma proti Vrchovině netradičně v sobotu odpoledne a nebylo to jednoduché utkání. Vydatně pršelo, což vždy smazává technické rozdíly mezi mančafty, navíc tentokrát z áčka přišlo vyztužit kádr jen trio Mandous, Látal a Chytil.

V úvodu se dařilo lépe Sigmě, v prvním poločase měla převahu a byla nebezpečnější. Ve 12.minutě šla do vedení, když si na přihrávku Chytila naběhl Galus, udělal kliku brankáři a dával do prázdné. Hanáci mohli do pauzy několikrát navýšit náskok, ale v šancích neměli štěstí kupříkladu ani Spáčil nebo Langer. Ovšem svou velkou šanci měli i hosté, gólman Mandous si s tutovkou Dudy poradil. Po pauze už to bylo trošku jinak. Vrchovina přidala, byla chvílemi hodně nebezpečná. Naopak Sigmě se moc nedařilo dohrávat brejky, byť jich měla dost. Nakonec už béčko dokázalo hubenou výhru ubojovat a posunulo se ziskem tří bodů do čela tabulky třetí nejvyšší soutěž.

„Utkání jsme asi měli rozhodnout v prvním poločase a soupeři utéct na dvě branky. To se nepovedlo a ve druhém poločase to potom bylo velice těžké. Vrchovina má svoji kvalitu, její výsledky hovoří za vše, není to náhoda, byl to velmi dobrý soupeř, který má dynamické hráče, silní na míči, dělali nám problémy,“ řekl trenér SK Sigma Augustin Chromý. „Nám v soubojích chyběla kila, ale bylo to přesně takové utkání, jaká mladí hráči ve třetí lize potřebují. Takové zkušenosti jsou pro hráče obrovsky těžké, je to pro ně těžký zápas, na jaký nejsou z dorostu zvyklí. Proto si vítězství vážím. Opět pro nás byl, stejně jako předtím ve středu, důležitý brankář Aleš Mandous, který tým zklidnil a chytal bezchybně, mužstvo výborně dirigoval, velice nám pomohl,“ poznamenal.

Sigma B je v tabulce první o skóre před Blanskem, právě tam bude hrát další zápas, duel 7. kola je na programu v neděli 15. září od 10.15.

SK Sigma Olomouc – Vrchovina 1:0 (1:0)

Branka: 12. M. Galus. Rozhodčí: Petr – Líkař, Ogrodník. ŽK: Neuer – Duba. Diváci: 50.

SK Sigma B: Mandous – Látal (70. Diblík), Neuer, David, Beňa – Voleský (60. Baďura), Spáčil (90. Nováček), Grygar, Langer (72. Grečmal), M. Galus (89. Daněk) – Chytil. Trenér Augustin Chromý.

Další články