Zde může být vaše reklama.

Ztratili vedení Béčko SK Sigma bere s oslabenou Duklou jen bod

Béčko SK Sigma bere s oslabenou Duklou jen bod

foto: Petr Pelíšek

18. 09. 2022 - 13:19

V 9. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hrál tým SK Sigma Olomouc B doma proti Dukle Praha. Béčko měli duel velmi době rozehraný, vedlo, hosté šli do deseti. Ale nakonec z toho tři body pro Hanáky nebyly, hostům se povedlo srovnat.

Béčko šlo rychle do vedení. Už v 8. minutě pláchl po přihrávce Slaměny Šíp a obhodil vybíhajícího brankáře. Náskok vydržel Sigmě jen deset minut. Pak totiž inkasovala po rohovém kopu. Ale hrálo se další tři minuty a Hanáci si vzali náskok zpět. Ťukes kolem vápna Pražanů zakončil přesnou střelou Matoušek. Po hodině šla Sigma do početní výhody, za faul na Šípa, který se už řítil do vápna a zakončení, dostal červenou kartu Holiš. Jenže hra v deseti hostům svědčila. A povedlo se jim i v oslabení srovnat, když využili chyby v obraně a podklouznutí brankáře Digaňi. V závěru pak mělo béčko nějaké šance, jednu velkou, když byl Galus sám ve vápně a před gólmanem, zastavil zcela nepochopitelně rozhodčí Černý, který asi chyběl při probírání pravidla o ponechání výhody.

„Utkali jsme se s velice silným soupeřem slavného jména. Hrát s Duklou Praha je malý svátek pro kluky i pro mě. Pro ně to také určitě byl dobrý zápas. Bylo vidět, že se na nás nachystali velmi dobře. Zápas se musel líbit i divákům, snad výjimkou jedné věci. Je škoda, že jsme neuhráli tři body. Neudrželi jsme vedení poté, co šel soupeř do deseti. Tam nám chybělo více klidu na míči. Ale to lez těžko vyčítat hráčům, kteří teprve sbírají zkušenosti v profesionálním fotbalem, je to přirozený proces,“ řekl trenér SK Sigma B Augustin Chromý.

SK Sigma Olomouc B – Dukla Praha 2:2 (2:1)

Branky: 8. Šíp, 21. J. Matoušek – 18. Piroch, 74. Matějka. Rozhodčí: Černý – Dresler, Mikeska. ŽK: Grygar - Piroch, Kim, Peterka. ČK: 62. Holiš. Diváci: 330.

SK Sigma B: Digaňa – Slavíček (81. Fiala), Bednár, Vepřek, Sláma – Matoušek, Spáčil, Grygar, Slaměna (46. Grečmal), Šíp (67. Galus)  – Zlatohlávek. Trenér Augustin Chromý.

Další články