Zde může být vaše reklama.

Zahájili přípravu Béčko SK Sigma čeká i soustředění v Turecku

Béčko SK Sigma čeká i soustředění v Turecku

foto: Petr Pelíšek

08. 01. 2024 - 20:32

Druholigové béčko SK Sigma Olomouc zahájilo přípravnu na jarní část sezóny druhé lednové pondělí. V plánu má osm přípravných zápasů a také herní soustředění v Turecku.

Trenér Tomáš Janotka postrádal dvě opory – záložník Štěpáne Langer a útočník Jan Fiala jsou v přípravě s prvoligovým áčkem, stejně jako nigerijský středopolař Moses Amasi. Z áčka byl naopak do béčka přeřazen další Nigerijec Yunusa Muritala. S týmem trénoval také záložník Patrik Michl, který na podzim hsotoval v Uničově, a stoper Adam Dohnálek, který hostoval v Hranicích. Scházeli stoper David Jaja a útočník Adam Proniuk, kteří jsou v rekonvalescenci.

Přípravu s béčkem zahájil útočník David Kašpárek (2002). Odchovanec SK Sigma dával ve všech mládežnických kategoriích vždycky mnoho branek, ale přechod z dorostu mezi muže udělal jinde. Nejprve se ukázal v divizním Přerově, odkud si ho vzal trenér David Rojka, bývalý útočník SK Sigma, s sebou do třetiligových Otrokovic. Kašpárek dával branky i na podzim v MSFL a projevilo o něj zájem několik celku z vyšších soutěží, například i Vyškov. Nakonec začal přípravu v Sigmě, kde to dobře zná, „Na podzim na sebe upozornil. Chceme se podívat, jak si povede v konfrontaci s našimi kluky, jaký udělal progres, případně zda by mohl být přínosem pro náš tým,“ řekl trenér SK Sigma B Tomáš Janotka pro klubový web.

Béčko vyrazí příští měsíc do teplých krajin. Do tureckého Beleku odcestuje v pondělí 5. února a stráví tam osm dnů, během kterých je prověří rumunský Selimbar a ukrajinský Veres. „Dá nám to možnost konfrontace s celky, s nimiž bychom jinak neměli příležitost se utkat. Rivne je tým z nejvyšší ukrajinské soutěže, Selimbar zase vede tabulku druhé rumunské ligy. Budou to zajímavé zápasy, narazíme na různé styly. Pro hráče to bude přínosné,“ podotokl. Po návratu domů jeho svěřenci vyzvou Rapid Vídeň B.

Generálkou na jarní část sezóny bude zápas proti Zbrojovce Brno, který je na programu v sobotu 24. února. O týden později čeká Sigmu B zápas 16. kola druhé ligy proti Jihlavě.

Kádr SK Sigma B na začátku přípravy:
Brankáři: Jan Koutný, Pavel Mazur
Obránci: Adam Bednár, Mikeš Cahel, Jakub Coufal, Adam Dohnálek, Michal Galus, Filip Slavíček, Michal Vepřek
Záložníci: Jakub Fabiánek, Daniel Grečmal, Matěj Hadaš, Patrik Michl, Jiří Spáčil, Jáchym Šíp, Adam Uriča, Filip Uriča
Útočníci: David Kašpárek, Matěj Mikulenka, Yunusa Muritala

Program přípravy SK Sigma B:
8. ledna: zzahájení přípravy
13. ledna: SFC Opava – SK Sigma B (10.30, Tipsport liga, Prostějov)
19. ledna: SK Sigma B – FC Zlín B (12.00)
27. ledna: SK Sigma B – FK Frýdek-Místek (10.00)
3. února: MŠK Žilina B – Sigma B (13.00)
7. února: SK Sigma B – CSC 1599 Selimbar
11. února: SK Sigma B – FK Veres Rivne
16. února: Rapid Vídeň B – SK Sigma B (17.00)
24. února: Zbrojovka Brno – Sigma B (14.00)

Další články