Zde může být vaše reklama.

Výrazná výhra Béčko SK Sigma dalo Slavii čtyřku

Béčko SK Sigma dalo Slavii čtyřku

foto: Petr Pelíšek

10. 10. 2022 - 18:35

Po pěti kolech druholigové béčko SK Sigma Olomouc zase zabodovalo naplno. V televizní dohrávce 11. kola si doma na Andrově stadionu poradilo bez potíží s béčkem pražské Slavie. Mužem zápasu byl dvougólový Tomáš Zlatohlávek.

V úvodu zápasu byli o něco živější hosté, ale dlouho jim to nevydrželo. Sigma se pak začala rozjíždět. Ve 22. minutě trefil Matoušek z přímého kopu břevno. Po půlhodině hry sklouzla rána Zifčáka po břevně za brankovou čáru, ale pak se míč odrazil do pole a rozhodčí gól neuznali. Deset minut před pauzou už ano, to Sigmu poslal do vedení po centru Galuse hlavou Vraštil. Těsně před přestávkou pak Matoušek o kousek minul z tutové pozice pravou tyčku. Slavia měla také jednu velkou šanci, zmařil ji skvělým zákrokem brankář Digaňa. Chvíli po pauze mohl vedení Sigmy navýšit Šíp. Po pasu Zlatohlávka obešel i gólmana, ale z úhlu opuštěnou branou těsně minul. V 68. minutě pak našel Matoušek přihrávkou zprava Zlatohlávka, který se nespletl a dal na 2:0. O sedm minut později potom střílel Uriča, brankář hostů míč jen vyrazil a Zlatohlávek zvýšili z dorážky na tři k nule. V nastaveném čase pak potvrdil výhru Sigmy Fabiánek. Posledních deset minut odehrál Nigérijec Precious Uchechukwu Nwankwo, byl to jeho debut v mistrovském utkání za Sigmu.

„Šli jsme do zápasu s tím, že chceme za každou cenu bodovat naplno. Povedlo se. Zápas v Příbrami byl pro nás velká škola. Kluci dnes viděli, že musí hrát pořád naplno,“ řekl Augustin Chromý, trenér SK Sigma B.

SK Sigma Olomouc B – SK Slavia Praha B 4:0 (1:0)

Branky: 68. a 75. Zlatohlávek, 35. Vraštil, 90.+2 Fabiánek. Rozhodčí: Kvítek – Kubr, Žurovec. ŽK: Zlatohlávek – Šmiga. Diváků: 288.

SK Sigma B: Digaňa – Slavíček, Vraštil, Vepřek, Galus – Matoušek (81. Nwankwo), Vodháněl (46. Zlatohlávek), Grygar (81. Fabiánek), Langer, Šíp (58. Hadaš) – Zifčák (73. Uriča). Trenér: Augustin Chromý.

Další články