Zde může být vaše reklama.

První výhra v sezóně Béčko SK Sigma konečně zvítězilo

Béčko SK Sigma konečně zvítězilo

foto: Petr Pelíšek

25. 08. 2023 - 20:45

Dlouho čekali fotbalisté SK Sigma Olomouc na první vítězství. Přišlo až v 7. kole. V tom béčko bralo všechny tři body v Opavě, výhru trefil Filip Uriča. Tým trenéra Tomáše Janotky tak opustil poslední místo v tabulce.

Poprvé v sezoně hrála za béčko od začátku stoperská dvojice Bednár – Vepřek, která se osvědčila v předchozím soutěžním ročníku. Začátek zápasu patři Sigmě. Po pár úvodních minutkách byl faulován Kramář v šestnáctce a pískala se penalta. Tu proměnil Langer a Hanáci vedli. Náskok jedné branky pak udrželi do přestávky, byť domácí zlobili a vytvořili si nějakou tu šanci. Start druhé půlky byl pro Sigmu v podstatě jako přes kopírák s tou první. Hrálo se sedm minut a Olomoučtí dali gól. Tentokrát byl ze hry, trefil s F. Uriča. Další vývoj zápasu pak byl jasně daný. Opava se snažila Hanáky přitlačit a zkusit ještě stav nějak změnit, Sigma naopak mohla hrozit z brejků. V 81:minutě se domácím povedlo snížit, takže závěr byl ještě drama. S dobrým koncem pro Olomouc, když v nastavení ještě brankář Digaňa zmařil velkou šanci Helebranda.

„Jsme maximálně spokojení, odvážíme tři body z horké půdy. Opava byla ve skvělé formě. Včetně poháru třikrát v řadě vyhrála. Ale věděli jsme, že potřebujeme začít jinak, než v předchozích utkáních. Odrazit se od poctivosti, obětavosti a to nám přineslo úspěch. Měli jsme skvělý vstup do utkání. Konečně se nám podařilo prolomit naši penaltovou nemohoucnost. Štěpán Langer si penaltu znovu vzal a dokázal ji proměnit. Velice dobře jsme bránili, byli kompaktní a dobře organizovaní. Nepouštěli jsme domácí do brankových příležitostí, hlavně v prvním poločase. S příchodem Vaněčka po změně stran jsme věděli, že Opava pravděpodobně zjednoduší hru směrem nahoru. Druhý poločas se tak vyvíjel. Bylo to o tom, abychom to uskákali, ubojovali a přežili závary, kterých v závěru zápasu bylo hodně. Naštěstí jsme na začátku druhého poločasu předvedli povedenou akci a odskočili jsme na rozdíl dvou branek. To byl jeden z klíčových momentů,“ řekl trenér SK Sigma Tomáš Janotka.

SFC Opava – SK Sigma Olomouc B 1:2 (0:1)

Branky: 81. Šigut – 7. (pen.) Langer, 52. F. Uriča. Rozhodčí: Julínek – Hájek, Pochylý. ŽK: Blecha, Janoščín, Hýbl, Helebrand, Richter – Amasi, Digaňa, Bendár, Spáčil. Diváků: 1750.

SK Sigma B: Digaňa – Slavíček, Bednár, Vepřek, F. Uriča –Přichystal (46. Amasi), Spáčil, Langer, Mikulenka (82. Jaja), Šíp (77. A. Uriča) – Kramář (46. Fiala). Trenér Tomáš Janotka.

Další články