Zde může být vaše reklama.

Derby pro domácí Béčko SK Sigma má první jarní výhru

Béčko SK Sigma má první jarní výhru

foto: Petr Pelíšek

13. 03. 2023 - 19:26

V dohrávce 18.kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc B na Andrově stadionu proti Prostějovu. Hanácké druholigové derby vyznělo pro domácí, kteří brali všechny tři body za výhru dva nula.

Béčko Sigmy nastoupilo bez několika hráčů svého kádru – na marodce jsou Vepřek, Slavíček, Slaměna a Spáčil, tým proto doplnilo více hráčů z prvoligového kádru než bývá obvyklé. Což se projevilo v souhře, bylo znát, že mužstvo v tomto složení nemá mnoho natrénováno. Hosté se toho snažili využít hlavně v úvodních desítkách minut, ale olomoucká defenziva jim mnoho nedovolila. Po půlhodině hry sehrála Sigma dobře rychlý kontr, který zakončil gólovou trefou Přichystal. Za hosty pak mohl srovnat Malec, někdejší útočník Sigmy naštěstí pro domácí v tutové pozice minul. Ještě do pauzy mohl zvýšit Chvátal, ale zamířil je na střed brány, kde byl připravený gólman. Ve druhé půlce se Prostějov snažil srovnat, Sigma naopak rozhodnout. Povedlo se to druhé, i když až v závěru. Minutu před koncem proměnil penaltu za faul na Fialu Zlatohlávek a bylo hotovo.

„Chybělo nám mnoho stabilních hráčů našeho kádru, z naší osy. Na tréninku se nám zranili Vepřek, Spáčil, Slaměna a Slavíček. Proto jsme měli tolik hráčů z prvoligového kádru. A to bylo znát na souhře, bylo vidět, že vázne kombinace, absolutně nám chyběla mezihra. Nehráli jsme ten fotbal, který bychom chtěli a na který jsme zvyklí. Bylo tam hodně změn. Kluky můžu pochválit za bojovnost, ale do optimálního výkonu to mělo daleko. Jsem rád, že se nám povedlo rozhodnout,“ řekl trenér SK Sigma B Augustin Chromý.

„Zápas jsme nezvládli. Jestli chceme být úspěšní, tak tomu musíme dát větší úsilí, větší emoce, běžecky ještě víc. Jestli chcete někoho přehrát, tak prostě musíte utíkat, musíte ho donutit hrát vaši hru. Vadí mi, že jsem z hráčů necítil větší chuť to zlomit. Je to škoda, jedeme dál, příště nás čeká Příbram,“ řekl Pavel Šustr, trenér Prostějova.

SK Sigma Olomouc B – 1. SK Prostějov 2:0 (1:0)

Branky: 29. Přichystal, 89. (pen.) Zlatohlávek. Rozhodčí: Zaoral – Pochylý, Žurovec. ŽK: Bialek. Diváci: 359.

SK Sigma B: Macík – Chvátal, Bednár, Poulolo, Galus (46. Langer) – Matoušek (90. F. Uriča), Zmrzlý, Dele, Přichystal (71. Kramář), Šíp (46. Zlatohlávek) – Vaněček (46. Fiala). Trenér Augustin Chromý.

Prostějov: Vejmola – Bartolomeu (84. Blahuta), Bialek, Schaffartzik, Elbel – Mach, Gouamene (84. Gabriš) – Píchal (79. Karásek), Rolinek (46. Chvěja), Koudelka – Malec. Trenér Pavel Šustr.

Další články