Zde může být vaše reklama.

Venkovní debakl Béčko SK Sigma nestačilo Jihlavě

Béčko SK Sigma nestačilo Jihlavě

foto: Petr Pelíšek

02. 08. 2023 - 19:53

Ve 3. dějství FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Jihlavě. Úkol po duel ze středu anglického týdne byl jasný, odčinit nedělní domácí těsnou prohru s brněnskou Zbrojovkou. To se nepovedlo. V neděli hraje Sigma B doma derby proti Prostějovu (10.15).

Začátek zápasu je důležité zachytit, ovšem to se Sigmě vůbec nepovedlo. Od 2. minuty prohrávala, za dalších šestnáct přidala Jihlava druhou branku. Pět minut před přestávkou snížil Langer. Ale do přestávky padly ještě dvě branky. Nejprve se opět prosadili domácí, pak dal druhý olomoucký gól Šíp. Zápas se lámal po hodině hry. Jihlava kopala penaltu. Brankář Trefil ji sice zneškodnil, ale z dorážky pak inkasovalo. V 65. minutě měla výhodu pokutového kopu Sigma. Vepřek ale neproměnil, takže snížení se nekonalo. A aby toho nebylo málo, dostali hosté tři minuty potom pátou branku. To už bylo hotovo. Jihlava pak přidala šestý gól, za hosty mírnil prohru v nastaveném čase Mikulenka.

„Zápas se mi hodnotí špatně. Prohráli jsme vysokým rozdílem a dostali jsme obrovské množství branek. Domácí se hned v úvodu prosadili, my jsme se z toho vzpamatovali až v závěru prvního poločasu. Po změně stran jsme začali dobře, měli dobré akce. Na hraně faulu byl sražen Šíp, ale sudí penaltu nezapískal, naopak ji pískl na druhé straně. Snažili jsme se na to reagovat. Dostali jsme příležitost snížit, ale neproměnili jsme penaltu. Vzápětí jsme inkasovali počtvrté a už to bylo hodně živelné. Takové divoké přestřelky nechceme hrát,“ řekl trenér SK Sigma B Tomáš Janotka.

FC Vysočina Jihlava – SK Sigma Olomouc B 6:3 (3:2)

Branky: 18. a 44. Araujo-Wilson. 2. Fila, 60. Selnar, 68. Lacko, 89. Tall – 40. Langer, 45. Šíp, 90+2 Mikulenka. Rozhodčí: Julínek – Hurych, Pospíšil. ŽK: Langer, Trefil, Mikulenka. Diváci: 607.

SK Sigma B: Trefil – Coufal (83. Bednár), Jaja, Vepřek, Cahel (46. Slavíček) – F. Uriča (46. Amasi), Langer, Spáčil, Fabiánek (70. Fiala), Šíp (70. Mikulenka) – Kramář. Trenér Tomáš Janotka.

Další články