Zde může být vaše reklama.

Dostali venku ranec Béčko SK Sigma nestačilo na Táborsko

Béčko SK Sigma nestačilo na Táborsko

foto: Petr Pelíšek

08. 10. 2023 - 11:55

Ve 12. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hrálo béčko SK Sigma Olomouc v Táboře. V oslabeném složené Hanáci domácí Silon nezvládli, inkasovali půl tucet branek. V závěru pak mírnili prohru Štěpán Langer a Matěj Mikulenka.

V olomoucké sestavě chyběl vykartovaný záložník Jiří Spáčil, v nominaci na zápas áčka byl útočník jan Fiala a také brankář Tomáš Digańa. Nadto scházel i gólman Jakub Trefil, takže chytat šel Koutný.

Hostům se nepovedl první poločas. V tom měli zhruba stejný počet šancí jako domácí, jenže ti dokázali, na rozdíl od nich, proměnit všechno, do čeho kopli. Čtyři nula po poločase, to už bylo v podstatě rozhodnuto. Druhá část zápasu pak byla nerozhodná. Nejprve dalo Táborsko dvě branky, v závěrečné desetiminutovce pak korigovali olomouckou porážku Langer a Mikulenka.

„Táborsko nás vyučovalo z produktivity. Ač byla první půle vyrovnaná, tak domácí dali z pěti šancí čtyři branky. My jsme nedokázali naše akce v útočné fázi dohrávat. Naše ztráta v poločasu byla velká, ale v kabině jsme si řekli, že to dohrajeme se ctí. Herně to bylo dál vyrovnané, výkon nebyl špatný, ale jakmile se Táborsko dostalo k pokutovému území, tak nás trestalo. Byla vidět herní vyzrálost zkušených hráčů domácích. Cením si toho, že jsme to nezabalili a v závěru dvěma góly jsme korigovali,“ řekl Tomáš Janotka, trenér SK Sigma B.

FC Silon Táborsko – SK Sigma Olomouc B 6:2 (4:0)

Branky: 37. a 72. Kateřiňák, 12. Šašinka, 30. Bláha, 46. Koné, 80. Svatek – 84. Langer, 90.+1 Mikulenka. Rozhodčí: Vokoun – Pochylý, Žurovec. ŽK: Varačka, Dordič – Slavíček, Langer, Křišťál. Diváků: 753.

SK Sigma B: Koutný – Slavíček (61. Křišťál), Bednár, Vepřek (61. Matys), F. Uriča – Amasi (80. Grečmal), Přichystal (61. Muritala), Langer, Fabiánek, Šíp (80. Hadaš) – Mikulenka. Trenér Tomáš Janotka.

Další články