Zde může být vaše reklama.

Další ztráta doma Béčko SK Sigma nestačilo na Žižkov

Béčko SK Sigma nestačilo na Žižkov

foto: Petr Pelíšek

19. 08. 2023 - 12:25

Ani v šestém dějství druhé ligy se fotbalisté SK Sigma Olomouc B nedočkali první výhry v sezóně. Doma na Andrově stadionu po nepovedeném výkonu padlo s Viktorií Žižkov.

První poločas měla Sigma o něco více ze hry, ale nějak se to nedařilo přetavit do nějaké větší šance. Stav se poprvé měnil až chvilku před přestávkou. Nejprve Hanáci nezakončil dobrou šanci, když se Fiala nedostal do zakončení. A pak šel Žižkov z protiútoku ze své první nebezpečné akce do vedení. Jestli béčko chtěli po pauze něco změnit, tak se to nepovedlo. Ba naopak. V 53. minutě dostalo z přímého kopu druhou branku. A potom už to moc nešlo. V podstatě jedinou olomouckou šanci měl v 69. minutě Fiala, ale vystřelil, na dlouho nohu, jen slabě.

„Zápas se mi nehodnotí lehce. Chtěli jsme vyhrát, což by pro tým byla vzpruha do další části soutěže. Bohužel se nám to nepodařilo. Snažili jsme se soupeře napadat vysoko, měli optickou převahu, ale nevedlo to k nějaké brankové příležitosti. Těch ale nebylo v utkání celkově moc. Před první inkasovanou brankou jsme měli velkou šanci. To byla pro tým docela rána, pak bylo vidět, že hrajeme v křeči,“ řekl Tomáš Janotka, trenér SK Sigma B.

SK Sigma Olomouc B – Viktoria Žižkov 0:2 (0:1)

Branky: 37. Batioja, 53. Muleme. Rozhodčí: Kvítek – Novák, Ježek. ŽK: Fabiánek, Spáčil. Diváci: 237.

SK Sigma B: Trefil – Slavíček, Matys, Bednár, Vepřek (58. A. Uriča) – Kramář (58. Langer), Fabiánek (46. F. Uriča), Spáčil, Šíp (69. Moses) -  Mikulenka, Fiala (81. Jaja). Trenér Tomáš Janotka.
Žižkov: Kotek – Richter, Březina, Tregler, Finěk, Kozojed – Rosa (84. Hönig), Jirásek, Muleme – Voltr (73. Kuchař), Batioja (90+2. Petrák). Trenér Michal Horňák.

Další články