Zde může být vaše reklama.

Ztratili doma Béčko SK Sigma padlo s Líšní

Béčko SK Sigma padlo s Líšní

foto: Petr Pelíšek

02. 04. 2023 - 13:47

Po reprepauze se znovu rozjela také druhá nejvyšší fotbalová soutěž. Tým SK Sigma Olomouc B hrál doma na Andrově stadionu ve 20. kole proti Líšni. Po první půlce Hanáci vedli, ale po změně stran dobře rozehraný duel ztratili.

Sigma měla v úvodu zápasu opatrnější rozjezd, jak to u béčka, které má prakticky každé kolo jinou sestavu, bývá. Ale domácí v zásadě tým z čela tabulky drželi na distanc. A mohli jít do vedení, když střelou Hadaše po rohovém kopu tečoval protihráč tak, že z toho gól nebyl. Šest minut před přestávkou už Sigma vedla. Po rohu vyběhl hostující brankář do tmy, minul míč a srazil při tom Kramáře. Hra pokračovala, přestože oba zůstali ležet na trávníku. A situace skončila gólovou trefou Vaněčka. Začátek druhé půlky vyzněl pro Olomouc, sedm minut se hrálo prakticky jen na půlce hostů. Jenže pak se Líšni povedlo po autu srovnat a o tři minuty později stav otočit. Sigma si pak vytvořila jistou herní převahu, ale vytěžit se z ní, snad až na hlavičku Grečmala, nějakou velkou šanci nepovedlo, Líšeň už si výsledek pohlídala.

„Ztratili jsme doma tři body. Hráli jsme se ale s týmem, který patří do absolutní špičky druhé ligy, což tady ukázal. Mrzí mě, že ačkoliv jsme zápas měli dobře rozehraný a vedli jsme, dostali jsme dva slepené góly,“ řekl Augustin Chromý, trenér SK Sigma B.

SK Sigma Olomouc B – Líšeň 1:2 (1:0)

Branky: 39. Vaněček – 53. Lutonský, 57. Vandas. Rozhodčí: Vokoun – Dohnálek, Mojžíš. ŽK: Slaměna - Vandas, Polášek. Černín. Diváci: 276.

SK Sigma B: Trefil – Hadaš, Bednár, Poulolo, Galus –Matoušek (23. Grečmal), Slaměna, Dele, F. Uriča (61. Šíp) – Kramář (61. Zlatohlávek), Vaněček (61. Fiala). Trenér Augustin Chromý.
Líšeň: Vajner – Pašek, Jeřábek, Černín, Lutonský – Čermák – Ulbrich (81. Šumbera), Polášek, Matocha, Sokol (89. Dzupenjuk) – Vandas (90+2 Tauš). Trenér Petr Maléř.

Další články