Zde může být vaše reklama.

Mají další body Béčko SK Sigma porazilo lídra tabulky

Béčko SK Sigma porazilo lídra tabulky

foto: Petr Pelíšek

15. 03. 2024 - 20:07

V 19. kole druhé nejvyšší soutěže béčko SK Sigma Olomouc zabodovalo naplno. Doma na Andrově stadionu mělo za soupeře Vyškov. A lídra tabulky Hanáci porazili brankou Jáchyma Šípa.

Béčko šlo do zápasu se zcela nově složenou obrannou čtyřkou. Pro zranění chyběli Vepřek se Slavíčkem, trest za čtyři žluté karty měl Elbel. Plus scházel i záložník Fabiánek, který měl stopku za vyloučení po druhé žluté kartě.

Střet Sigmy s prvním celkem tabulky příliš šancí nepřinesl. Bojovalo se o každou píď hrací plochy, ale do nějakých velkých tutovek se oba soupeři vzájemně nepouštěli. Za domácí měl blízko ke vstřelení branky Fiala, ale hlavou sám před brankářem míč nestačil trknout tak, jak by bylo třeba. Vyškov byl v první půlce, přesněji ve 42. minutě, nebezpečný Krollisem, ale ten zamířil mimo zařízení. Vstup do druhé půlky vyzněl lépe pro hosty. Defenziva Sigmy ovšem byla pozorná. Připustila jen jeden nebezpečný přímý kop, který Krškovi vyrazil brankář Digaňa. Domácí mohli jít do vedení opět po akci Fialy, ale ani tentokrát se stav neměnil. To až v 76. minutě. Bylo to po spolupráci střídajících hráčů. Centr zprava poslal Muritala a Šíp z voleje propálil brankáře Stejskala. V závěru už si pak domácí tříbodový zisk bez problémů pohlídali.

„Jsme spokojení. Chtěli porazit první tým tabulky, byla to velká motivace, získat cenný skalp Vyškova a nějakým způsobem si pomoct na šesté místo, abychom odřízli soupeře pod námi. Jsem spokojený s průběhem hry, kluci skvěle pracovali do defenzivy. Soupeři jsme dovolili minimum šancí, byli jsme skvěle organizovaní, hráli s vynikajícím nasazením. Zápas byl o jednom gólu, což se nakonec potvrdilo,“ řekl Tomáš Janotka, trenér SK Sigma.

SK Sigma Olomouc – MFK Vyškov 1:0 (0:0)

Branka: 76. Šíp. Rozhodčí: Machálek – Pochylý, Ježek. ŽK: Fiala – Němeček, Delferriere, Štěpánek. Diváci: 339.

SK Sigma B: Digaňa – Křišťál, Dohnálek, Matys, Sláma – Hadaš (58. Šíp), Spáčil, Langer (58. Mikulenka), Dele, Amasi (71. Zifčák) – Fiala (71. Muritala). Trenér Tomáš Janotka.

Vyškov: Stejskal – Ilko, Sylla, Štěpánek (90. Naghbo), Němeček – Mafwenta, Lahodný (79. Svoboda) – Schön (34. Bayo), Delferriere (46. Krška), Diallo (34. Fomba) – Krollis. Trenér Jan Kameník.

Další články