Zde může být vaše reklama.

Mají další výhru Béčko SK Sigma porazilo Příbram

Béčko SK Sigma porazilo Příbram

foto: Petr Pelíšek

03. 09. 2023 - 12:46

Před reprezentační přestávkou si druholigové béčko SK Sigma Olomouc vylepšilo náladu. Výhru v Opavě potvrdilo ziskem tří bodů doma v duelu 8. kola s Příbrami. Vítěznou branku dal záložník Jiří Spáčil.

Sigma byla od začátku zápasu lepším celkem. A s tím přišly i šance. Uriča ani Šíp ale nebyli úspěšní. Pak zahrozili tak hosté, ovšem brankář Digaňa byl připraven. V pětadvacáté minutě šla Sigma do vedení. Pokutový kop za faul na Fialu proměnil Langer. Pak měl velkou šanci Fiala, leč nedal. Těsně před přestávkou opět zazlobila Příbram, Digaňa byl zase připraven a ve střehu. Do druhé půlky šla tedy Sigma s náskokem jedné branky. Ten navýšila v 67. minutě po krásné brance Spáčila. To dalo domácí potřebný klid do závěrečné fáze duelu. Ale ještě to byly nervy. Hosté minutu před koncem snížili a pak měli ještě jednu šanci. Stav už se ale nezměnil. Béčko doma vyhrálo poprvé v sezoně.

Náš cíl byl jasný. Chtěli jsme navázat na výkon a výsledek z Opavy, získat doma získat tři body a mít přes reprezentační přestávku větší klid na práci. Z tohoto pohledu jsme maximálně spokojení, protože se to povedlo,“ řekl Tomáš Janotka, trenér SK Sigma B. „Po většinu utkání jsem byl s výkonem spokojen. Jediné dva momenty, které bych vytkl, byla lehká pasivita v úvodu druhého poločasu a zbytečně nervózní závěr, kdy jsme dovolili soupeři zkorigovat,“ podotkl.

SK Sigma Olomouc B – Příbram 2:1 (1:0)

Branky: 25. (pen.) Langer, 67. Spáčil – 89. Nkwinga. Rozhodčí: Bělák – Podaný, Mikeska. ŽK: Fiala – Švěstka, Fišl. Diváci: 231.

SK Sigma B: Digaňa – A. Uriča (59. Moses), Bednár, Vepřek, F. Uriča – Přichystal, Langer, Spáčil, Mikulenka (75. Proniuk), Šíp (75. Muritala) – Fiala (90+3. Jaja). Trenér Tomáš Janotka.

Další články