Zde může být vaše reklama.

Změna trenéra Béčko SK Sigma povede Tomáš Janotka

Béčko SK Sigma povede Tomáš Janotka

foto: Petr Pelíšek

12. 06. 2023 - 15:17

Novým trenérem druholigového béčka SK Sigma Olomouc se stal Tomáš Janotka. Ve funkci vystřídá Augustina Chromého, který se po osmém místě a záchraně béčka ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE přesouvá naplno do pozice šéftrenéra dorostenecké akademie. Sigma o tom napsala na svém webu.

Janotka se do nové pozice přesouvá od týmu SK Sigma Olomouc U 19. Bývalého prvoligového obránce a vítěze českého poháru se Sigmou z roku 2012 a čeká premiérová zkušenost u týmu dospělých. „Béčko a obecně mužská kategorie, ještě ve druhé lize, je pro mě obrovská výzva. Věřím, že navážeme na spolupráci, kterou jsme s většinou kluků zažili už v dorostu a že budeme stejně úspěšní, jako bylo béčko pod trenérem Chromým. Čeká mě trochu jiný režim, ale pořád je to jenom fotbal. Je mi jasné, že tlak na nás bude zvýšený. Věcí okolo bude taky víc. Ale beru to jako výzvu. Jdu do toho s respektem, ale bez obav,“ řekl Tomáš  Janotka.

„Tomáš Janotka je jedním z perspektivních trenérů, které v klubu máme. Jeho posun k béčku je logickým pokračováním jeho cesty. Věříme, že zúročí znalost hráčů, kteří mu prošli pod rukama v dorostenecké kategorie a bude sbírat další trenérské zkušenosti,“ řekl Ladislav Minář, sportovní manažer SK Sigma.  „Augustin Chromý je nejspíš nejúspěšnější trenér v klubu za poslední dobu. Se svými týmy během řady let vyhrál dorosteneckou ligu, Juniorskou ligu i Moravskoslezskou fotbalovou ligu. Zaslouží si obrovský respekt. I v uplynulé sezoně odvedl s béčkem veliký kus práce a dokázal ho udržet ve druhé lize, což je další úspěch,“ poznamenal Minář.

Přípravu zahájí béčko pod vedením Tomáše Janotky ve středu 21. června. Devatenáctku místo něj převezme Jan Krajčovič.

Další články