Zde může být vaše reklama.

Derby pro domácí Béčko SK Sigma prohrálo s Prostějovem

Béčko SK Sigma prohrálo s Prostějovem

foto: Petr Pelíšek

09. 03. 2024 - 13:56

Ve druhém jarním dějství FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hrálo béčko SK Sigma Olomouc venku. Daleko ale cestovat nemuselo, duel 18. kola hrálo v Holici proti 1. SK Prostějov. Hanácké derby skončilo výhrou domácích.

V úvodu byla o něco aktivnější Sigma, ale nějakou větší šanci si vytvořit nedokázala. Zápas se lámala zhruba po půl hodince. Nejprve ve 27. minutě poslal míč smolně při snaze zabránit Matouškovi v akci do vlastní brány Vepřek. Ten o tři minuty později chyboval při rozehrávce a Koudelka šel přes půl hřiště sám na bránu. Gólmana položil kličkou na zem a dal na dva k nule. Další dvě velké šance pak ještě do pauzy Prostějovanům zmařil brankář Digaňa. Po změně stran se Sigma snažila o zvrat, ale kromě optické převahy už ji dobře bránící domácí nedovolili vůbec nic. Hosté navíc dohrávali v deseti, když byl v 69. minutě po druhé žluté vyloučen Fabiánek.

„Fotbal to byl zajímavý, bohužel s nešťastným koncem pro nás. My jsme bohužel nedokázali dohrát nadějné příležitosti, které jsme měli před první brankou Prostějova. Je to škoda, mohli jsme domácí trochu znervóznit. Prostějov se díky dvěma slepeným gólům dostal na koně. Nebylo jednoduché se z toho dostat. Musím ocenit a pochválit kluky za to, jak i v deseti bojovali, nechali na hřišti všechno. Nedá se nic dělat, bodů je ve hře ještě hodně, budeme makat dál,“ řekl Tomáš Janotka, trenér SK Sigma B.

Musím poděkovat hráčům. Zápas odmakali, odjezdili. Prvních deset patnáct minut jsme se nedostali dohry, byla tam nervozita. Pak jsme vstřelili dva góly, to nás trošku dostalo na koně. Potom jsme mohli hru kontrolovat a čekat na brejky. Sigma nám to pořád znepříjemňovala, byl to těžký zápas až do poslední minuty. Byl to velice dobrý, odvážný a statečný výkon, kluky musím pochválit,“ řekl Radim Kučera, trenér Prostějova.

1.SK Prostějov – SK Sigma Olomouc B 2:0 (2:0)

Branky: 27. vlastní Vepřek, 30. Koudelka. Rozhodčí: Hocek - Kotík, Bureš. ŽK: Matoušek, Habusta, Koudelka - Fabiánek, Vepřek, Dele, Elbel. ČK: 69. po 2. ŽK Fabiánek. Diváci: 620.

Prostějov: Vejmola – Látal, Harušťák, Štěrba, Rudzan – Matoušek (74. Slaměna), Habusta, Bartolomeu (86. Šimek), Koudelka (74. Mach), Jaroň (86. Matocha) – Malec (90. Jamiu ). Trenér Radim Kučera.
SK Sigma B: Digaňa – Slavíček (46. Amasi), Matys, Vepřek, Elbel – Hadaš, Spáčil, Fabiánek, Dele (66. Muritala), Šíp (66. Zifčák) – Mikulenka (90. Cahel) Trenér Tomáš Janotka.

Další články