Zde může být vaše reklama.

Vybojovali bod Béčko SK Sigma remizovalo doma s Vyškovem

Béčko SK Sigma remizovalo doma s Vyškovem

foto: Petr Pelíšek

28. 10. 2022 - 20:21

Fotbalisté SK Sigma Olomouc B hráli doma na Andrově stadionu v televizní předehrávce druhé nejvyšší soutěže proto Vyškovu. Hanákům se povedlo v duelu 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY bodovat, byť se silným soupeřem dvakrát prohrávali.

Sigma mohla jít do vedení už ve 4. minutě. Matoušek obešel i brankáře Kinského, ale než stačil vystřelit, o míč ho připravil Dweh. To se domácím vymstilo, v 7. minutě totiž po brejku inkasovali. A dlouho manko potom nedoháněli. Už o dvě minuty později srovnal po přihrávce Zlatohlávka Matoušek. Ve 20. minutě se dostal Vyškov podruhé v utkání do vedení. Rozhodčí Szikszay pustil hraní rukou hostujícího hráče, akce pokračovala a vyvrcholila odpískáním pokutového kopu. Protesty domácích hráčů byly marné a penaltu proměnil Vintr. Po první půlce tak Sigma o gól prohrávala. Změnilo se to krátce po startu druhého poločasu. Ve 48. minutě šel sám na bránu po přihrávce Grygara střídající Uriča. Vybíhajícího Kinského přehodil a znovu to bylo nerozhodně. Domácí pak mohli jít do vedení, ale dobré šance Matouška ani Uriči gólem neskončily. Nějaké možnosti měli po standardkách také hosté, stav už se ovšem nezměnil.

„Byl to pro nás lepší zápas, než minule doma proti Vlašimi. Byť při lepším dohrání některých situací, jsme to mohli zvládnout ještě lépe, jako třeba s Karvinou nebo Opavou. Objektivně ale musím říct, že Vyškov byl velice dobrý soupeř a remíza dva dva je pro nás dobrý výsledek,“ řekl trenér SK Sigma B Augustin Chromý.

SK Sigma Olomouc B – MFK Vyškov 2:2 (1:2)

Branky: 9. Matoušek, 48. Uriča – 7. Kanakimana, 20. (pen.) Vintr. Rozhodčí: Szikszay – Volf, Kotalík. ŽK: David – Štěpánek, Ilko, Ouattara. Diváků: 327.

SK Sigma B: Stoppen – Slavíček, Bednár, David, Vepřek – Grygar, Spáčil (63. Vaněček) – Matoušek (74. Galus), Langer (87. Fabiánek), Šíp (46. Uriča) – Zlatohlávek (74. Hadaš). Trenér Augustin Chromý.

Vyškov: Kinský – Ilko, Dweh, Štěpánek, Němeček – Lahodný, Cabadaj (63. Jambor) – Kanakimana (86. Ouattara), Alégué, Lacík (46. Fofana, 73. Klesa) – Vintr (87. Srubek). Trenér Jan Trousil.

Další články