Zde může být vaše reklama.

Příprava pokračuje Béčko SK Sigma remizovalo s Prostějovem

Béčko SK Sigma remizovalo s Prostějovem

foto: Petr Pelíšek

11. 02. 2023 - 13:25

Přípravné druholigové derby mezi SK Sigma Olomouc B a 1. SK Prostějov se hrálo dnes dopoledne na stadionu v Řepčíně. Vyrovnaný bojovný duel skončil nerozhodným výsledkem.

S kapitánskou páskou nastoupil za domácí Nigérijec Dele Ola Israel (2001), který v předchozích třech sezonách působil v Lotyšsku a v zimě se připravoval s Mladou Boleslaví. Za FK Liepaja a BFC Daugavpils odehrál ofenzivní univerzál v lotyšské nejvyšší soutěži 66 zápasů, dal 8 branek. V Sigmě je na testu.

Domácí měli v prvním poločase trošku více ze hry, ale nějaké větší šance k vidění nebyly, až na pár výjimek. Branku Pince rozhodčí pro faul na brankáře Digaňu neuznal, na druhé straně trefil Krčmář levou tyčku. Na začátku druhé půlky pak střelu Zlatohlávka zastavilo břevno, následnou dorážku Šípa zase pravá tyč. V 63. minutě pak Sigma vedla. Po přihrávce Langra zavěsil levačkou Zlatohlávek. Další dobré akce Sigma neproměnila a přišel za to trest. Deset minut před koncem hosté po závaru po standardce srovnali.

„Bylo to nahoru dolů. Jsem rád, že jsem mohl použít čtyři hráče, kteří minule chyběli kvůli nemoci, což jsou Vepřek, Slavíček, Šíp a Hadaš. Když nehráli, bylo to znát. Byly tam dobré situace, ofenzivní hráči zahráli dobře, škoda, že nebyli produktivnější. Bylo tam břevno, tyčky a další možnosti. Měli jsem to zvládnout na dva nula a byl bych spokojený,“ řekl Augustin Chromý, trenér SK Sigma B.

SK Sigma Olomouc B – 1. SK Prostějov 1:1 (0:0)

Branky: 62. Zlatohlávek – 80. Zbožínek.

SK Sigma B: Digaňa – Grečmal, Bednár, Vepřek, Galus –Hadaš, Israel, Slaměna, F. Uriča – Kramář, Vaněček. 2. pol.: Digaňa – Grečmal (62. Grygar), Bednár, Vepřek, Slavíček – Hadaš (62. Dohnálek), Fabiánek, Langer, Šíp – Zlatohlávek, Fiala. Trenér:Augustin Chromý.

Prostějov: Vejmola – Blahuta, Elbel, Vlachovský, Pinc, Adamec, Rolinek, Chvěja, Gabriš, Bartolomeu, Mach. Střídali: Omale, Zbožínek, Kulig, Moučka, Píchal. Trenér Pavel Šustr.

Další články