Zde může být vaše reklama.

Osm vstřelených branek Béčko SK Sigma rozdrtilo Slovácko

Béčko SK Sigma rozdrtilo Slovácko

foto: Petr Pelíšek

11. 08. 2019 - 12:51

Ve 2. kole MSFL hrálo béčko SK Sigma Olomouc doma na tréninkovém hřišti číslo 2 Androva sportovního areálu proti Slovácku B. A soupeře vůbec nešetřilo, hosty Sigmy deklasovala rozdílem třídy, nasázela jim osm branek.

Áčko Sigmy hrálo v sobotu, první tým Slovácka zápas v první lize teprve čeká, takže podle toho vypadalo složení základní jedenáctek. Ta domácí mohla být vytuněná o prvoligové hráče a to bylo znát hned od začátku. Sigma šla do vedení rychle, ve 14. skóroval po centru zleva ranou z voleje Zlatohlávek. V jedenatřicáté minutě prostřelil Baďura gólmana a bylo to o dva. Na slováckou bránu se valil jeden útok za druhým a závěr poločasu, ten se hostům hrubě nepovedl. Inkasovali ještě třikrát. Pět minut před pauzou střílel ze standardky za faul na Hálu Zlatohlávek, trefil ruku protihráče ve zdi v nedovolené pozici. No a protože to bylo v šestnáctce, kopala se penalta. Tu proměnil Zmrzlý. Ve 44.minutě překvapil brankáře výtečným lobem do pravé šibenic Baďura. A na pět dával v poslední minutě první půlky hezkou střelou z hranice vápna Galus.

Ve druhém poločase se na další góly muselo chvíli čekat. Šancí Sigmě měla dost průběžně, ale proměnila už jen tři v závěru. Tři minuty před koncem nechali zadáci hostů hodně času i prostoru Voleskému. Ten měl tak dost času zpracovat si centr zprava a nedal brankáři moc šancí. Podobné to bylo i v dalších dvou případech. V 88. minutě zakončil z voleje po centru zleva Grečmal, v nastaveném čase pak dal na konečných  osm k nule hlavou Langer.

„Kluci si zahráli s chutí, nastoupilo za nás několik mladých hráčů z áčka, kteří dlouho nehráli. Ze začátku to bylo trošku kostrbaté, což je přirozené, ale to vyvážili obrovskou chutí, s kterou do zápasu šli. Takže nakonec to bylo dobré utkání, vzhledem k průběhu jsme pak mohli poslat do hry i mladé hráče, kteří získávají v MSFL zkušenosti. Myslím, že se zapojili velmi dobře, vyšel nám docela i závěr zápasu,“ řekl trenér SK Sigma B Augustin Chromý.

SK Sigma Olomouc B – 1. FC Slovácko B 8:0 (5:0)

Branky: 31. a 44. Baďura, 14. Zlatohlávek, 40.(pen.) Zmrzlý, 45. Galus, 87. Voleský, 88. Grečmal, 90.+1 Langer. Rozhodčí: Tomanec – Pfeifer, Páral. ŽK: Langer, Látal – Olšanský, Janík, Jamný. Diváci: 166.

SK Sigma B: Mandous – Látal, Štěrba (85. David), Zima, Hála – Baďura (61. Grečmal), Spáčil (78. Vybíral), Zmrzlý, Zlatohlávek, M. Galus (69. Langer)– Chytil (59. Voleský). Trenér Augustin Chromý.

Další články