Zde může být vaše reklama.

Přípravné derby Béčko SK Sigma s jasnou výhrou v Prostějově

Béčko SK Sigma s jasnou výhrou v Prostějově

foto: Petr Pelíšek

03. 07. 2023 - 22:11

V rámci přípravy se první červencovou sobotu hrálo přípravné utkání mezi 1.SK Prostějov a SK Sigma Olomouc B. Hanácké druholigové derby skončilo jasnou výhrou hostů, když mužem zápasu byl dvougólový útočník Jan Fiala.

Sigma vstoupila do zápasu dobře. Po faulu na Fialu kopala penaltu, ale Galus ji nedal. Do vedení pak sice šli brankou útočníka Malce domácí, ale ještě do přestávky Sigma vývoj otočila. A po pauze přidala další dvě branky.

„Líbilo se mi, jak po náročném týdnu kluci v utkání zvládli skvěle pracovat, ať už do defenzívy nebo ofenzívy. Odměnou byly čtyři krásné vstřelené branky a dobrý výsledek. Měli jsme tam zahozenou penaltu a obrovskou příležitost. Místo toho, abychom vedli, tak jsme se dostali do jednobrankového manka. Následovala skvělá reakce týmu, který během tří minut dokázal nejen vyrovnat, ale ještě otočit skóre. Myslím si, že to udalo ráz utkání. Kluky to ještě víc podpořilo v sebevědomí a skvěle jsme zápas dohráli,“ řekl trenér SK Sigma B Tomáš Janotka.

1.SK Prostějov – SK Sigma Olomouc B 1:4 (1:2)

Branky: 28. Malec – 31. a 60. Fiala, 29. F. Uriča, 87. Spáčil.

Prostějov: Lasák - Spáčil, Zapletal, Schaffartzik, Gabriš, Bolf, Slaměna, Koudelka, Cienciala, Macháček, Malec. Střídali: Mikeš - Zezula, Dano, Habusta, Bartolomeu, Zbožínek, Repa, Moučka, Chvěja. Trenér Michal Šmarda.
SK Sigma B: Trefil (67. Bílý) – Slavíček (72. Michl), Dohnálek (80. Coufal), Coufal (46. David), Galus – Spáčil, Fabiánek – F. Uriča (46. A. Uriča), Langer (72. Mikulenka), Šíp (80. Fiala) – Fiala (60. Proniuk). Trenér Tomáš Janotka.

Další články