Zde může být vaše reklama.

Vezou vítězství Béčko SK Sigma šlape, vyhrálo derby v Prostějově

Béčko SK Sigma šlape, vyhrálo derby v Prostějově

foto: Petr Pelíšek

20. 08. 2022 - 21:14

Ve čtvrtém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY fotbalisté SK Sigma Olomouc získali všechny tři body. Béčko zabodovalo ve čtvrtém utkání v řadě, tentokrát zvítězilo v Prostějově. Derby zvládlo vyhrát tři k jedné, domácí dohrávali v deseti.

Za Sigmu chytal brankář Tomáše Digaňa, poprvé v mistrovském utkání. Což naznačuje, že v nedělní lize proti Slovácku dostane příležitost Jakub Trefil. Hosté měli velkou šanci hned na úvod, skvěle se uvolnil Hadaš, levačkou naštěstí pro domácí trefil jen do břevna. Ale to moc Olomoucké mrzet nemuselo. V 19.minutě pláchl po levé straně Šíp. Přihrál před bránu, zakončení Zlatohlávka ještě Prostějov přečkal, ale míč se pak dostal k Hadašovi, který se nespletl. Náskok pak mohl být vyšší, dobré šance měli Hadaš, Zlatohlávek a Slaměna. Domácí kontrovali nebezpečnou hlavičkou Pince. Ovšem po půlhodině hry se Sigma radovala podruhé. Šíp vyrazil na zteč a střelou k tyčce dal na nula dva. Prostějov se zase ozval ve 39. minutě, pokus Vlachovského prošel kousek vedle pravé tyče. Ještě do pauzy se domácí kontaktní branky dočkali. Bylo to v nastaveném čase, když Koudelka z přímého kopu skóroval. To sice dalo 1.SK jistou naději, ale ta zhasla krátce po startu druhé půlky. Hadaš se skvěle uvolnil na pravé straně, protáhl se do vápna a přihrál pod sebe. No a Spáčil se trefil parádně – 1:3. Když potom dostal v 54. minutě po druhé žluté červenou domácí Omale, bylo zřejmé, že hostům už nic tři body nevezme.

„Byli jsme dnes šťastnější mužstvo. Stálo nás to hodně sil, mě také hlas. Do utkání jsme vstoupili dobře, měli několik dobrých příležitostí, břevno. Důležité bylo, že jsme vedli o dvě branky, ale pak jsme umožnili domácím vstřelit gól do šatny, to budu hráčům vytýkat. Ale pak se nám povedlo dát hned na začátku druhé půlky třetí gól. A po vyloučení už jsme to dotáhli do tří bodů,“ řekl trenér SK Sigma B Augustin Chromý.

„Chtěli jsme hrát otevřený fotbal a daleko více kombinovat. Ale bohužel, měli jsme tam naivní ztráty, po kterých jsme inkasovali. Mohl nás nakopnout kontaktní gól, jenže na začátku druhé půlky jsme zase byli laxní při bránění. Pak jsme sice bojovali, ale po hloupém vyloučení, to si měl Omale pohlídat, už bylo rozhodnuto. To by se musel stát zázrak, abychom to ještě otočili. Musíme se s tím srovnat a snažit se to otočit zase na tu správnou stranu,“ řekl trenér Prostějova Pavel Šustr.

1.SK Prostějov – SK Sigma Olomouc B 1:3 (1:2)

Branky: 45+1 Koudelka – 19. Hadaš, 30. Šíp, 48. Spáčil. Rozhodčí: Zaoral – Líkař, Pochylý. ŽK: Omale, Koudelka – Zlatohlávek, Spáčil. ČK: 54. po 2. ŽK: Omale. Diváků: 728.

Prostějov: Krynskyj – Zapletal, Schaffartzik, Bialek, Bolf (46. Blahuta) – Mach (36. Kulig), Omale, Koudelka – Kušej, Pinc (46. Píchal), Bartolomeu (36. Vlachovský). Trenér Pavel Šustr.

SK Sigma B: Digaňa – Slavíček, Bednár, Vepřek, Sláma – Hadaš (74. Fabiánek), Grygar (82. Vymětalík), Spáčil, Slaměna (62. Galus), Šíp (62. Uriča) – Zlatohlávek (74. Fiala). Trenér Augustin Chromý.

Další články