Zde může být vaše reklama.

Budou v teple Béčko SK Sigma vyrazilo do Turecka

Béčko SK Sigma vyrazilo do Turecka

foto: Petr Pelíšek

05. 02. 2024 - 20:44

O víkendu se z herního soustředění v Turecku vrátilo prvoligové áčko SK Sigma Olomouc. A dnes se stejným směrem a za stejným účelem vydalo druholigové béčko Sigmy. Svěřenci trenéra Tomáše Janotky v teple odehrají dvě přípravná utkání. Béčko, tehdy jako lídr MSFL, bylo na soustředění v Turecku již v roce 2015.

„Je ojedinělé, že druholigové mužstvo, navíc rezervní tým, jede na soustředění do zahraničí. Vnímáme, že jet jako béčko do Turecka, je velký nadstandard a jsme za to nesmírně vděční. Je potřeba poděkovat klubu, že nám tohle umožnil, stejně jako sponzorům a hráčům samotným,“ řekl pro klubový web trenér SK Sigma Tomáš Janotka. Hráči si museli připlatit šest tisíc korun. „S ohledem na finanční náročnost podpořili myšlenku jet místo tuzemského soustředění za lepšími podmínkami do zahraničí a byli ochotni si na to přispět. Je to pro nás skvělý signál v tom, že kabina je zdravá, a že kromě klubu nemají problém malým podílem do sebe investovat i samotní hráči,“ uvedl Janotka.

Na soustředění vyrazilo osmnáct hráčů do pole a dva gólmani. Základnu budou mít Hanáci v Beleku. „Příprava má osm týdnů, je dlouhá. Nám se díky soustředění podaří tuto dobu rozbít a změnit prostředí. V Beleku budeme mít vynikající podmínky pro trénink, zaměříme se více i na nácvik technicko-taktických prvků,“ řekl Janotka.

Béčko sehraje v Turecku dvě utkání. Nejprve ve středu 7. února proti CSC 1599 Selimbar (14.00), což je bude vedoucí celek 2. rumunské ligy, v neděli pak s FK Veres Rivne (14.00), který je po podzimu předposlední v nejvyšší ukrajinské soutěži. „Potkáme tam silné a zajímavé soupeře, s nimiž bychom se neměli možnost v domácích podmínkách utkat. I s ohledem na to, že prvoligová mužstva s béčky příliš hrát nechtějí. Navíc v tomto období už budou mít rozjeté svoje soutěže. Jasnou přidanou hodnotou soustředění tedy je konfrontace s kvalitními zahraničními soupeři, dále jedeme za lepšími klimatickými podmínkami, sluníčkem, za teplem, a v neposlední řadě je pozitivem, že budeme trénovat a hrát na přírodní trávě,“ podotkl Janotka.

Po návrtu zpět do vlasti bude hrát béčko ještě dvě přípravná utkání, proti Rapidu Vídeň B v pátek 17. února, pak ještě se Zbrojovkou Brno 24. února. Jarní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY odstartuje v pondělí 4. března domácím zápasem proti Vysočině Jihlava.

V kádru béčko došlo k jistým změnám. Záložníci Štěpán Langer a Moses Amasi spolu s útočníkem Janem Fialou se připravují s prvoligovým áčkem. Stoper Adam Bednár je na hostování v Prostějově. V týmu jsou stoper František Matys a útočníci Pavel Zifčák s Denisem Kramářem, kteří byli na podzim v kádru prvoligového áčka, stejně jako brankář Jakub Trefil. Ve výpravě je také dorostenec Šimon Jalovičor. V přípravě s béčkem měl být ještě útočník Yunusa Muritala, který do klubu přišel loni v létě jako posila prvoligového kádru. Ale nyní není ani v áčku, ani v béčku.

Kádr SK Sigma B pro soustředění v Turecku:

Brankáři: Jan Koutný, Jakub Trefil.
Obránci: Mikeš Cahel, Adam Dohnálek, Michal Galus, David Lawrence Jaja, František Matys, Filip Slavíček, Michal Vepřek.
Záložníci: Jakub Fabiánek, Daniel Grečmal, Matěj Hadaš, Šimon Jalovičor, Jiří Spáčil, Jáchym Šíp, Adam Uriča, Filip Uriča.
Útočníci: Denis Kramář, Matěj Mikulenka, Pavel Zifčák.

Další články