Zde může být vaše reklama.

Vítězná tečka Béčko SK Sigma zakončilo sezónu výhrou

Béčko SK Sigma zakončilo sezónu výhrou

foto: Petr Pelíšek

25. 05. 2024 - 22:52

V poslední kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY potvrdil tým SK Sigma Olomouc B skvělou jarní formu. Béčko si doma poradilo s Varnsdorfem, vyhrálo 2:1, byla to jeho desátá výhra v řadě. V závěru utkání nastoupil obránce Michal Vepřek, pro kterého to byl poslední start v profesionální kariéře. Hanáci obsadili v soutěži konečné druhé místo.

První poločas to ale Sigma neměla lehké. V základní sestavě chyběly obvyklé opory Filip Slavíček a Jan Fiala, takže chvilku trvalo, než si všechno sedne. A hosté toho dokázali využít, když se dostali do vedení po brejku ve 13. minutě. Hanáci pak měli několik šancí ke srovnání ještě v prvním poločase, ale nepovedlo se. Ve druhé půlce pak Sigma zapla forsáž a na bránu hostů se valil jeden útok za druhým. A bylo jen otázkou času, kdy Modrá lavina Varnsdorf smete. A tak se také stalo. V 54. minutě uklidil přihrávku Mikulenky do brány Muritala. Šest minut před koncem pak trefil desátou výhru v řadě Dele. A mohlo se slavit i loučit s Michalem Vepřkem.

„Jsme absolutně nadšení. Když připočteme první jarní kolo, které se hrálo ještě na podzim v Brně, kde se nám podařilo vyhrát, tak máme ve druhé polovině sezóny bilanci třináct vítězství, jedna remíza a jedna prohra. To si myslím, že nedokáže zopakovat ani tým, který spadne z první ligy. Kluci si zaslouží obrovské smeknutí všech klobouků, které se mi vlezou na hlavu,“ řekl trenér SK Sigma B Tomáš Janotka. „Dokazuje to, že se nám podařilo mančaft přesvědčit o tom, co chceme hrát a čím se chceme prezentovat. Tým táhl za jeden provaz a byl skvěle nastavený. Kdo by to byl řekl, že v posledním kole budeme hrát o první místo, když po šesti jsme měli jen dva body,“ podotkl.

SK Sigma Olomouc B - Varnsdorf 2:1 (0:1)

Branky:
54. Muritala, 84. Dele – 13. Vojta. Rozhodčí: Bohata – Hádek, Černoevič. ŽK: Spáčil, Mikulenka, Cahel - Kříž. Diváci: 451.
SK Sigma B: Koutný – Hadaš (90.+2 Jaja), Matys, Cahel (87. Vepřek), Elbel – Dele (90.+2 Fabiánek), Langer, Spáčil, Mikulenka (87. Coufal), Singhateh (46. Amasi) – Muritala. Trenér Tomáš Janotka.
Varnsdorf: Pešl – Dufek (76. Rudnytskyy), Gembický (64. Adeleke), Kříž, Kubista – Penc (81. Samko), Podzimek (64. Kouřil), Stránský – Vlk, Vojta, Zálešák. Trenér Miroslav Holeňák.

Další články