Zde může být vaše reklama.

Fiala dal hattrick Béčko SK Sigma zvítězilo nad Uničovem

Béčko SK Sigma zvítězilo nad Uničovem

foto: Petr Pelíšek

21. 01. 2023 - 14:19

Třetí zápas zimní přípravy hrálo druholigového béčko SK Sigma Olomouc doma na stadionu v Řepčíně proti Uničovu. A v derby zvítězilo, hattrickem k tomu přispěl útočník Jan Fiala.

Začátek se Sigmě nepovedl a od 3. minuty a branky Krče prohrávala. Ještě do přestávky ale domácí vývoj otočili, ve 22. a 39. minutě skóroval Fiala. Po změně stran měl Uničov několik šancí, v 58. minutě pak srovnal Hausknecht. Béčko se ale nedalo a v závěru rozhodlo. Nejprve v 67. minutě zavěsil hlavou po rozehraném rohovém kopu Slavíček, pak v 76. po brejku Slavíček přihrál před prázdnou Fialovi na jeho třetí gól v utkání.

„Derby s Uničovem, který je náš tradiční soupeř, jsme nezačali dobře. Inkasovali jsme ve třetí minutě, takový začátek zápasu jsme nechtěli. Soupeř ukazoval, v čem je jeho síla, má výborné a zkušené hráče. Pozitivní je, že jsme vstřelili čtyři góly, což nám chybělo naposledy v utkání proti Slovácku,“ řekl trenér SK Sigma B Augustin Chromý.

„Výsledek pro nás není v této fázi přípravy tolik důležitý, navíc jsme hráli bez stoperů, museli jsme trošku improvizovat, hrál tam střední záložník a levý obránce, ještě nám chyběl Komenda. Máme za sebou docela náročný blok tréninků, bylo to pro nás první utkání. Vzhledem k tomu, že se nikdo nezranil, jsem spokojený,“ řekl trenér Uničova Jiří Balcárek. 

SK Sigma Olomouc B – SK Uničov 4:2 (2:1)

Branky: 22., 39. a 76. Fiala, 67. Slavíček – 3. Krč, 58. Hausknecht

SK Sigma B: Koutný – Slavíček, Bednár, Vepřek, Galus – Grečmal, Nguyen (46. Langer), Fabiánek (46. Grygar), Slaměna, Šíp (76. Uriča) – Fiala. Trenér Augustin Chromý.
Uničov: Uvízl (46. Kvapil, 70. Uvízl) – Vybíral (80. Třeštík), Kamas, Sečkář, Javůrek – Knebl (61. Saňák), Ambrozek, Svoboda, Hausknecht, Vichta (80. Blechta) – Krč. Trenér:Jiří Balcárek.

Další články