Zde může být vaše reklama.

Na jaře bez prohry Béčko žen SK Sigma drží skvělou formu

Béčko žen SK Sigma drží skvělou formu

foto: archiv redakce

24. 04. 2024 - 15:08

Skvělou jarní část sezóny nezažívá jen mužský tým SK Sigma Olomouc B ve druhé nejvyšší soutěži. Stejně se daří také béčku žen, které drží sérii šesti zápasů bez porážky. Naposledy si poradilo s Vyškovem jasně a hladce 7:0.

Víkendový duel v Těšeticích byl jednoznačnou záležitost Sigmy. Po prvním poločase vedla o dvě branky, po přestávce přidala ještě dalších pět gólů. Hattrick zaznamenala Sára Illéšová, která do klubu přišla ze Zlína, předtím působila v 1.FC Slovácko.

 „Jsme rádi, že jsme mohli prorotovat sestavu. Na úvod jara jsme měli těžká utkání s Prostějovem a Zlínem, takže některé holky z lavičky si předtím tolik nezahrály. Vyhráli jsme sedm nula, s výsledkem jsem spokojený, se hrou už tolik ne. Máme několik posil, družstvo se musí sehrát, musí si to sednout, ještě je tam vidět nějaká nesouhra. Ale to chce hrát co nejvíc zápasů,“ řekl trenér Tomáš Karal.

„Po dvou remízách jsme konečně vyhrály, to je super. Jen tak dál. Jsou před námi další utkání, která potřebujeme zvládnout,“ řekl Sára Illéšová, autorka hattricku.

„Jsem nesmírně rád, že B-tým funguje opravdu jako skvělá parta. Je znát obrovský pokrok. Posily rozhodně oživily sestavu, spolu s odchovankyněmi Sigmy drží skvělý tým. Na hřišti je patrná obrovská bojovnost a nasazení proti každému soupeři. Jako jediný tým jsme dokázali Zlín, tedy lídra tabulky, obrat o body. Proti Vyškovu to byl opět skvělý výkon všech,“ řekl Michal Frantík, vedoucí družstva. „Je však patrný i obrovský kus práce v kategorii mladších žáček, které na jaře ještě neprohrály. Áčko také hraje v horní části tabulky a tento víkend začíná s FC Praha ve skupině o celkové vítězství. V Sigmě je opravdu i v této ženské části obrovské zlepšení,“ podotkl.

SK Sigma Olomouc B – Vyškov 7:0 (2:0)

Branky: 75., 82. a 87. Illlešová, 38. a 66. Hanáčková, 33. Rédová, 54. Konečná. Rozhodčí: Grečmal – Navrátil, Rubáček. Diváci: 100.

SK Sigma B: Buráňová – Pinkavová, Bartošáková, Skopalová, Konečná, Majkútová, Illéšová, Ošťádalová, Majerechová, Lukaštíková, Woláková, Hanáčková, Ka. Hegrová, Navrátilová, Kollertová, Janků, Rédová. Trenér Tomáš Karal.

Další články