Zde může být vaše reklama.

Vezou bod z venku Béčku Sigmy trefil na Žižkově remízu Šíp

Béčku Sigmy trefil na Žižkově remízu Šíp

foto: Petr Pelíšek

31. 03. 2024 - 13:53

Ve 20. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vybojovalo béčko SK Sigma Olomouc bod. Na Žižkově sice po první půlce o dvě branky prohrávalo, ale po přestávce a dvou trefách Jáchyma Šípa srovnalo.

První půlka se hostům nepovedla výsledkově. V 19. minutě dostali první branku, pak o deset minut později z penalty druhou. A to pak nevypadalo zrovna nadějně. Jenže ve druhém poločase se Sigmě povedlo ztrátu smazat. Obě branky Hanáků dal Šíp, který v obou případech skóroval na zadní tyčce po centru zprava.

„Bod určitě bereme. Jeli jsme na horkou půdu, musíme brát v potaz to, že jsme Žižkovu nedovolili vyhrát a v rámci tabulky se nám přiblížit. Udrželi jsme stejný bodový odstup. Malý cíl jsme splnili, zároveň jsme před utkáním motivovali hráče, že v případě výhry bychom se mohli dotáhnout na šesté místo. To se sice nepodařilo, ale měli jsme k tomu hodně blízko,“ řekl trenér SK Sigma B Tomáš Janotka. „Směrem dopředu jsme byli jednoznačně lepším týmem, vytvářeli jsme si více brankových příležitostí, ať už v prvním nebo ve druhém poločase. Po změně stran to vygradovalo, gólů jsme měli vstřelit více. V první půli jsme nebyli spokojeni s defenzivní činností, zvýšili jsme intenzitu dostupování, pohybu a kompaktnost v rámci defenzivy i ofenzivy. Jednoznačně se pak změnil obraz hry, dominovali jsme,“ podotkl.

FK Viktoria Žižkov – SK Sigma Olomouc B 2:2 (2:0)

Branky: 19. Batioja, 29. (pen.) Sodoma – 57. a 69. Šíp. Rozhodčí: Volek – Žurovec, Kotalík. Diváci: 1266.
SK Sigma B: Digaňa – F. Uriča, Dohnálek, Vraštil, Elbel (78. Slavíček) – Zifčák (75. Amasi), Dele, Spáčil, Mikulenka, Šíp (75. Hadaš) – Fiala (88. Muritala). Trenér Tomáš Janotka.

Další články