Zde může být vaše reklama.

Zachytá si pohár Brankář Michal Reichl přestoupil do Bohemians

Brankář Michal Reichl přestoupil do Bohemians

foto: Petr Pelíšek

13. 07. 2023 - 08:07

Brankář Michal Reichl (1992) změnil v letním přestupním termínu klub. Odchovanec SK Sigma Olomouc přestoupil z Hradce Králové do Bohemians Praha a zahraje si tedy evropský pohár. U Klokanů se v týmu potká s Martinem Hálou, dalších odchovancem SK Sigma, také s útočníkem Davidem Puškáčem, který v olomoucké mládeži také chvíli působil. U Botiče Reichl podepsal víceletou smlouvu.

Na konci června se Michal Reichlke klokanům připojil a druhý den s týmem odcestoval na zahraniční soustředění do Slovinska. Od mateřského FC Hradec Králové měl povolení s Bohemians trénovat. Jednání nyní dospěla ke svému konci a skončila přestupem do Ďolíčku.

Třicetiletého gólmana tak čeká sedmá sezona v první lize, ve které navlékne třetí dres. Dosavadních 45 startů nasbíral v Olomouci (24) a v Hradci Králové (21). Největší porci utkání v jedné sezoně (21) stihl právě vloni v dresu Votroků z východních Čech. „Je to brankář, který umí chytat pod tlakem. S Olomoucí i s Hradcem postupoval do první ligy, což také není nic jednoduchého,“ řekl trenér Bohemians Jaroslav Veselý.

Na adresu svého nového 189 cm vysokého svěřence se vyjádřil také trenér klokaních brankářů Miroslav Miller: „O Michalovi jsme se bavili už delší dobu. Působí spolehlivě a jistě, což potvrdil i na soustředění. Svým klidem by měl ovlivnit i hru obránců a dodat nejen zadním řadám klid,“ uvedl.

Během slovinského kempu si připsal Reichl premiéru v dresu Klokanů, když v posledním utkání vychytal čisté konto proti Partizanu Bělehrad, který Bohemka porazila po gólech Puškáče a Matouška 2:0.

Další články