Zde může být vaše reklama.

Nový kapitán Breite: Má role v týmu zůstává pořád stejná

Breite: Má role v týmu zůstává pořád stejná

foto: Petr Pelíšek

29. 07. 2022 - 14:30

Tým SK Sigma Olomouc povede do bojů o body v nové sezoně FORTUNA:LIGY jako kapitán záložník Radim Breite. S páskou na paži se poprvé objevil v generálce na ligu, v té Hanáci remizovali 1:1 s tureckým Sivassporem-

„Je škoda, že jsme neproměnili šance, protože jich bylo docela dost. Nadřeli jsme se a v podstatě jsme dostali gól z jedné chyby,“ řekl pro klubový web Breite. „Byl to celkově kvalitní zápas. Začátek jsme úplně nechytili, hodně jsme kazili. Zvykali jsme si na hřiště, protože i když se to nezdá, tak to hodně skákalo. Myslím, že po nějakých pětadvaceti minutách jsme začali dobře kombinovat a nakonec z toho pramenil i gól,“ doplnil.

Až na výsledky, dvě prohry a remíza, mohla být Sigma s pobytem na herním soustředění v Rakousku spokojená. „Celé soustředění bylo super. Je škoda, že jsme to v posledním utkání nedotáhli do vítězství, bylo by to ještě lepší. I když jsme první dva zápasy prohráli, oba i tak byly kvalitní,“ řekl Breite.

To, že se stal kapitánem, je v podstatě logickým krokem. Zápasy totiž hodně prožívá a v mírných diskuzích s rozhodčími bývá pravidelně. Nyní to bude legální, jako kapitán s nimi má povoleno komunikovat. „Není to podstatné, kdo je kapitán. Důležité je, aby s tou volbou souhlasili ostatní, ale jinak je jedno, kdo pásku má. Nijak se k tomu neupínám. Hlavní je, abychom šlapali jako mančaft,“ uvedl Breite. „Má role v týmu zůstává pořád stejná. Není to pro mě novinka, párkrát jsem to již v kariéře zažil. Pro mě není důležité, abych byl kapitánem. To hlavní je, abychom hráli o příčky, o které usilovat chceme. V týmu je ale lídrů, kteří mužstvo dokážou namotivovat a strhnout, více,“ podotkl.

Česká nejvyšší soutěž se bude hrát nově s jednotnými míči. Na značku Select si tým zvykaly celou přípravu. „Určitě je dobré, že se bude hrát s míči jedné značky. Jinak, když někam přijedete na zápas, tak si na jiné chvíli zvykáte. Za mě je i ta značka dobrá. Selecty jsem zažil v Teplicích, jsou to dobré balony. Podle mě je určitě lepší hrát s jednou značkou míče všude,“ uvedl Breite. Zvyknout si z tradičních olomouckých adidasů na něco nového potíž nebyla. „V tom není problém, stačí chvilka. Balony jsou to opravdu dobré, není potřeba dlouho dobu na to zvyknout si na ně,“ dodal.

Další články