Zde může být vaše reklama.

Andrův stadion byl plný Česká reprezentace neměla žádný problém

Česká reprezentace neměla žádný problém

10. 06. 2019 - 22:35

Téměř vyprodaný Andrův stadion hnal dnes do boje českou fotbalovou reprezentaci v kvalifikačním utkání o postup na EURO proti Černé Hoře. Národní tým po prvním poločase vedl, branku dal záložník Jankto. Krátce po přestávce domácí přidali druhou branku a v poklidu získali povinné tři body.

„Nechtěl bych chválit jednoho hráče. Byl to týmový výkon, dneska jsme byli produktivní, výsledek 3:0 je skvělý, zase tolik šancí jsme neměli, soupeř byl velice dobrý,“ řekl trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý. „Jakub Jankto dokáže své schopnosti přenést do národního týmu podobně jako Patrik Schick,“ podotkl.

Reprezentace si po páteční výhře v Praze nad Bulharskem (2:1) poradila také s dalším soupeřem, takže se soutěžním ročníkem se rozloučila výtečně. „Červnový sraz byl skvělý, máme šest bodů, skóre 5:1, zvládli jsme to skvěle, co si více přát. Skupina není vůbec lehká,“ řekl Šilhavý.

„Teď zanalyzujeme poslední dvě utkání, pak už začneme přemýšlet o těch zápasech, které nás čekají na Balkáně v září. Hráče teď čeká dovolená, pak je zase začneme sledovat. Mámě tam některé zraněné, uvidíme, jak na tom budou, mám na mysli Bořka Dočkala a Vláďu Daridu,“ uvedl Šilhavý. „Je složité dávat hráčům domácí úkoly. My jsme vždy závislí na tom, jak hraje v klubu, na jakém postu. A podle toho potom tým skládáme. Ale postupně budeme pracovat a mělo by se to zlepšovat," podotkl kouč českého národního týmu.

Jaroslav Šilhavý si chválil olomoucký pobyt. "Byli jsme ve skvělém prostředí. Jsou tady příjemní a přítelští lidé, ve všem nám vyšli vstříc. Na utkání byl plný stadion, ochozy nás hnaly dopředu, i když nám to chválemi drhlo. Díky tomu hráči našli zbytky sil a to utkání zvládli," řekl Šilhavý.

Česká republika – Černá Hora 3:0 (1:0)

Branky: 18. Jankto, 48. vlastní Kopitovič, 82. (pen.) Schick. Rozhodčí: Bezborodov – Dančenko, Gavrilin. ŽK: Novák, Suchý, Schick – Bakic, Vujačič, Vešovič. Diváci: 11565.

Česká republika: Vaclík - Kadeřábek, Čelůstka, Suchý, Novák - Souček, Pavelka - Masopust (39. Kopic), Král, Jankto (73. Krejčí) - Schick (88. Kozák). Trenér Jaroslav Šilhavý.
Černá Hora: Mijatovič - Marusic (60. M. Janković), Vujačič, Kopitovič, Radunovič - Košovič, Vukčevič (67. Savičevič) - Vešovič, Bakic, Jovovič - Mugoša (84. Bečiraj). Trenér Miodrag Džudovič.

Další články