Zde může být vaše reklama.

To se povedlo Chorý udělal zápas a poslal repre na EURO

Chorý udělal zápas a poslal repre na EURO

foto: fotbal.cz

20. 11. 2023 - 23:36

Závěrečný zápas kvalifikace o postup na evropský šampionát v Německu hrála česká fotbalová reprezentace proti Moldavsku na Andrově stadionu v Olomouci. V základní sestavě nastoupili odchovanci SK Sigma stoper David Zima a útočník Tomáš Chorý, pro kterého šlo o debut v národním celku.

A byl to právě Tomáš Chorý, kdo udělal zápas a poslal národní tým na EURO. Byl u všech klíčových momentů střetnutí. Ve 14. minutě posla do gólové akce Douděry a český tým vedl. Jednobrankový náskok už dával jasnou jistotu postupu. Ale definitivu bez hrozícího dramatu v závěru udělal zase Chorý. Deset minut po přestávce byl po faulu na něj a druhé žluté kartě vyloučen moldavský zadák Baboglo. A osmnáct minut před koncem potom Chorý vyšperkoval svůj první start v národním týmu také premiérovým gólem. Po rohovém kopu zavěsil hlavou. V poslední minutě pak ještě přidal třetí branku Souček a zaplněný Andrův stadion mohl začít slavit.

Byl to poslední zápas pro trenéra Jaroslava Šilhavého. Po splnění postupového úkolu se rozhodl u týmu skončit. „Chtěl bych klukům poděkovat, jak zápas zvládli po všech těch událostech a splnili jsme cíl v podobě postupu na evropský šampionát,“ řekl v televizním rozhovoru. „I přesto, že máme radost, tak před zápasem jsme se rozhodli, že pokračovat u národního týmu nebudeme. Předsedovi FAČR Fouskovi jsem to oznámil. Tlak byl již enormní, i to rozhodlo. Není to jen o mně, ale mám za sebou celý realizační tým. Jsem přesvědčený, že práci jsme odvedli a výsledky za sebou zanecháváme dobré," dodal.

Česká republika – Moldavsko 3:0 (1:0)

Branky: 14. Douděra, 72. Chorý, 90. Souček. Rozhodčí: Schärer - De Almeida, Zogaj (vš. Švýcarsko). ŽK: Kušej - Revenco, Caimacov, Posmac, Baboglo, Stina. ČK: 55. po 2. ŽK Baboglo. Diváci: 11650.

Česká republika: Staněk – Vitík, Zima, Holeš – Masopust, Souček, M. Sadílek (58. Král), Douděra – Provod (77. Lingr) – Chorý (85. Chytil), Hložek (58. Kušej). Trenér Jaroslav Šilhavý.
Moldavsko: Railean – Revenco (46. Cojocaru), Craciun, Baboglo, Posmac, Reabciuk – Postolachi, Rata (78. Stina), Caimacov (59. Platica), Moțpan (46. Damascan) – Nicolaescu (65. Cojocari). Trenér Sergej Clescenco.

Další články