Zde může být vaše reklama.

Odchovanci Sigmy v repre Chytil a Zima jsou v národním týmu

Chytil a Zima jsou v národním týmu

foto: Petr Pelíšek

02. 06. 2023 - 12:57

Zatímco profesionální fotbalové soutěže už mají, s výjimkou baráže o první ligu, v České republice po sezóně, některých hráčů se dovolená netýká. Jsou totiž v nominacích reprezentace. A týkat se to bude hned několika odchovanců SK Sigma. V ostré nominaci na evropskou kvalifikaci jsou stoper David Zima a útočník Mojmír Chytil. R.epre bude hrát na na Faerských ostrovech (17. června) a v Černé Hoře (20. června)

Další plejáda olomouckých odchovanců pak figuruje v listině náhradníků. V té jsou stoper Václav Jemelka, záložníci Lukáš Kalvach, Petr Ševčík a Jan Navrátil, také útočník Tomáš Chorý.

V nominaci je více hráčů i proto, že tým bude kompletní jen na Faerských ostrovech, kde půjde o body do evropské kvalifikace. Při cestě do Černé Hory se šest hráčů od mužstva odpojí, jsou to Vladimír Coufal, Tomáš Holeš, David Jurásek, Václav Jurečka, Ladislav Krejčí a Jan Kuchta.

Nominace reprezentace

Brankáři: Tomáš Koubek, Jiří Pavlenka, Tomáš Vaclík.
Obránci: Jakub Brabec, Vladimír Coufal, David Douděra, Tomáš Holeš, Jakub Jugas, David Jurásek, Ladislav Krejčí ml., Patrizio Stronati, Jaroslav Zelený, David Zima.
Záložníci: Václav Černý, Alex Král, Ondřej Lingr, Lukáš Provod, Lukáš Sadílek, Michal Sadílek, Tomáš Souček.
Útočníci: Adam Hložek, Mojmír Chytil, Václav Jurečka, Jan Kuchta, Jan Matoušek. 

Náhradníci: Ondřej Kolář, Filip Nguyen, Jindřich Staněk, Martin Frýdek, Milan Havel, Václav Jemelka, Aleš Matějů, Tomáš Wiesner, Marek Havlík, Lukáš Kalvach, Jan Kopic, Jan Navrátil, Petr Ševčík, Adam Vlkanova, Jaromír Zmrhal, Václav Drchal, Tomáš Chorý, Ondřej Mihálik, Matěj Vydra.

Další články