Zde může být vaše reklama.

Podle předpokladů Chytil skončil v Sigmě, jde do Slavie

Chytil skončil v Sigmě, jde do Slavie

foto: Petr Pelíšek

29. 05. 2023 - 13:45

To, o čem se mluvilo celé jaro, se den po skončení sezóny FORTUNA:LIGY stalo skutečností. Útočník Mojmír Chytil (1999) odchází z Androva stadionu do pražského Edenu, SK Sigma Olomouc a Slavia Praha to oznámili na svých webech s tím, že podmínky kontraktu nebudou zveřejňovat.

Chytil podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2027. „První věc, co mě skrz Mojmíra napadne, je přínos pro tým. Doufám, že si k nám přinese soubojovost, takovou tu svou nepříjemnost, kterou má pro soupeřovy obrany. Má velice dobré krytí míče, možná vůbec nejlepší hru zády k brance v lize. Je to týmový hráč, bojovný, s výbornými fyzickými parametry. Navíc pořád stále hodně mladý, mám rád tento typ hráčů, kteří začínali v osmnácti devatenácti letech a o čtyři roky později mají na svém kontě už sto ligových startů. Když se o něm bavím s některými lidmi, jsou překvapení, kolik mu vlastně je, mají ho pomalu za ligového matadora. Co od něj budeme nejvíce vyžadovat, bude hra v boxu a zády k brance," řekl Jindřich Trpišovský, trenér Slavie pro klubový web.

„Jsem moc rád, že se vše dořešilo, mohu být hráčem Slavie. Jednání naštěstí dopadla úspěšně, za což jsem velmi rád. Těším se na Petra Ševčíka i Aleše Mandouse, několikrát jsme si o Slavii psali. A taky se moc těším na fanoušky. Vždy, když jsem hrál v Edenu, atmosféra byla skvělá. Chci být platnou posilou, je to velká výzva a posun v další kariéře,“ řekl po podpisu čtyřleté smlouvy Mojmír Chytil.

„Jednání okolo Mojmíra Chytila byla dlouhá a namáhavá. Jsem rád, že se nám jej nakonec podařilo udržet i pro jarní část ligy a Mojmír nám pomohl k postupu do skupiny o titul. Zároveň se podařilo dosáhnout pro klub příznivých finančních podmínek, včetně procent z případného dalšího přestupu,“ řekl sportovní manažer Olomouce Ladislav Minář.

„Nadešel čas se rozloučit. Bylo to pro mě těžké rozhodnutí, ale přišla chvíle, kdy je třeba posunout se v kariéře dál. Děkuju všem fanouškům, kteří mě od mého prvního startu za Sigmu podporovali. Děkuji i všem funkcionářům, trenérům v mládeži a všem v klubu, kteří mě vedli od 10 let až doteď. Všem jsem moc vděčný, že ze mě udělali fotbalistu, jakým jsem teď,“ podotkl Chytil.

„Odchází obrovský srdcař, se kterým se výborně pracovalo a který nás vnímal. Moc mu to přeju nejenom já, ale celý realizační tým a celá kabina. Dostane možnost ochutnat fotbal na ještě vyšším levelu s možností konfrontace v Evropě. Pro jeho další růst je to krásná příležitost. Přeju mu, aby se mu podařilo prosadit se,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

V první lize debutoval Chytil v prosinci 2018 v zápase v Ostravě proti Baníku. První ligový gól dal při vítězství nad Spartou v únoru 2020. Celkem uzavírá bilanci v SK Sigma na rovných 100 zápasech a 20 vstřelených brankách. Šestnáct utkání a pět gólů v první lize přidal na podzim 2021 na hostování v Pardubicích. Ze Sigmy se Mojmír Chytil dostal také do reprezentace, za kterou v listopadu proti Faerským ostrovům při svém debutu nastřílel hattrick.

Další články