Zde může být vaše reklama.

Hráč Sigmy v repre Chytil: Z nominace jsem nadšený

Chytil: Z nominace jsem nadšený

foto: Petr Pelíšek

15. 11. 2022 - 11:23

V dresu SK Sigma Olomouc zasáhl do všech ligových zápasů na podzim a se šesti góly je nejlepším střelcem svého mužstva. T Mojmír Chytil si i díky tomu vysloužil pozvánku do národního týmu pro zápasy s Faerskými ostrovy a v Turecku.

„Byl jsem nadšený z toho, že jsem byl nominovaný a že se mi můj dětský sen víceméně splní,“ uvedl Mojmír Chytil pro server fotbal.cz. V týmu pro listopadové přípravné zápasy jsou hned čtyři fotbalisté ze Sigmy Olomouc. Krom Chytila ještě Ondřej Zmrzlý, Antonín Růsek a Jan Navrátil. Posledně dva jmenovaní byli povolání dodatečně. „Jsme rádi, že tu jsme všichni čtyři. I pro mě osobně je to lehčí, že tu jsme čtyři a ne jen dva. Zapadnutí do kolektivu určitě bude lepší i díky tomu. To, že se hraje v Olomouci, je pro nás všechny bonus,“ podotkl.

„Trenér Jílek nám gratuloval s tím, ať se nám daří a ukážeme se v tom nejlepším možném světle,“ reagoval Chytil na dotaz směřují k reakci klubového trenéra Václava Jílka na nominaci olomouckých fotbalistů.

Sigma je po podzimní části FORTUNA:LIGY na čtvrtém místě se ziskem 24 bodů. Mojmír Chytil nastoupil do všech šestnácti zápasů, ve kterých vstřelil šest gólů a přidal jednu asistenci. „Podzim pro nás začal dobře, výhrou na Baníku, ale poté nastal výkonnostní propad. Jak můj osobně, tak celkově našeho týmu. Ale myslím, že postupem času to šlo nahoru a myslím, že jsem podával slušné výkony. Jsem vděčný za to, že mě trenér Šilhavý vybral,“ podotkl Chytil.

Další články