Zde může být vaše reklama.

Co čeká Sigmu? Záleží na skupině

Co čeká Sigmu? Záleží na skupině

26. 04. 2019 - 11:56

V sobotu skončí základní část FORTUNA: LIGY. Tým SK Sigma Olomouc je na sedmém místě tabulky, ve 30. kole hraje v Praze na Slavii. Uspět tam je sice těžký úkol, ale proč by to nemělo vyjít. Pokud ano, mají Hanáci ještě naději na první šestku. A pak, poprvé v historii, se bude pokračovat, sezona ještě neskončí.

Jak to tedy bude dál? Co to znamená pro SK Sigma Olomouc? To bude záležet na umístění Hanáků, jinak je to v první šestce, jinak v prostřední meziskupině. Tu už má Sigma jistou, ale ještě může být i TOP 6.

První šestka, tedy skupina o titul, bude hrát systémem každý s každým jednokolově. Kluby umístěné v tabulce základní části na 1. – 3. místě hrají tři utkání na domácím stadionu, kluby umístěné v tabulce základní části na 4. – 6. místě hrají dvě utkání na domácím stadionu. Klubům zůstává celkový počet dosažených bodů v základní části.

Týmy na sedmém až desátém místě, skupina o Evropu, čeká následující program - Hraje se vyřazovacím způsobem na dvě utkání – klub umístěný v tabulce základní části na 7. místě proti klubu umístěnému v tabulce základní části na 10. místě a klub umístěný v tabulce základní části na 8. místě proti klubu umístěnému v tabulce základní části na 9. místě (semifinále). První utkání se hrají na stadionu klubu, který se v tabulce základní části umístil níže. Vítězná družstva ze semifinálových „dvojutkání“ postupují do finále soutěže. Vítězné družstvo „finálového dvojutkání“ postupuje do kvalifikačního utkání o účast v Evropské lize UEFA.

Další články