Zde může být vaše reklama.

Míří do ciziny Další zápas přípravy hraje Sigma v Polsku

Další zápas přípravy hraje Sigma v Polsku

foto: Petr Pelíšek

03. 07. 2023 - 15:00

V pořadí třetí zápasy přípravy na novou sezonu budou hrát první červencové úterý fotbalisté SK Sigma Olomouc. Nebude to doma, vyrazí k němu do ciziny. V polské Wodzislawi budou hrát proti Bruk-Bet Termalica Nieciecza.

Po dvou výhrách nad slovenskými celky tedy čeká tým SK Sigma další zápas se zahraničním soupeřem. Naposledy v sobotu proti Banské Bystrici scházelo v olomoucké sestavě několik hráčů. „Žádný z  nich není dlouhodobě zraněný, že by nám třeba půl roku chyběl. Nechci říkat, že jde o banální věci, protože vždy se to může nějak vyvinout, ale nejde o těžká zranění,“ řekl Jiří Saňák, asistent trenéra SK Sigma. „Většina kluků chyběla z preventivních důvodů. Třeba Zmrzlý měl v týdnu třídenní virózu. Asi mohl nastoupit, ale proč bláznit v této fázi přípravy, když je prověřený. Raději hráče dáme do fyzické pohody,“ podotkl Saňák.

Hanákům skončila hrubší část přípravy. Nyní již začnou pomalu ladit hru. „Teď se dostaneme více na hřiště. Kluci měli trochu kratší volno. Pauza sice byla třítýdenní, ale musíme brát, že v posledním týdnu již měli individuální plány. Při tak krátké pauze není úbytek výkonnosti velký,“ dodal Saňák.

Zápas mezi polským druholigovým Bruk-Bet Termalica Nieciecza a SK Sigma Olomouc se hraje v úterý 4. července od 11.00.

Další články