Zde může být vaše reklama.

Hladká výhra doma Devatenáctka Sigmy vstoupila do sezony výtečně

Devatenáctka Sigmy vstoupila do sezony výtečně

foto: Petr Pelíšek

17. 08. 2019 - 13:35

Tým SK Sigma Olomouc U 19 hrál dnes první mistrovský zápas v sezoně 2019/2020. Devatenáctka nastoupila doma na stadionu v Řepčíně proti Karviné. A po velmi dobrém výkonu zvítězila, když z jasné převahy a mnoha šancí vstřelila pět branek.

Od začátku zápasu měla Sigma jasnou územní převahu a záhy ji dokázala vyjádřit i brankově. V 11.minutě se po faulu na Šípa kopala penalta, kterou Machala proměnil. O sedm minut později zvýšil po centru Šípa zleva Daněk. Další tutovku už do přestávky Sigma nevyužila, po pauze se potom prosadila ještě třikrát. Po hodině hry se trefil Hausknecht, pak v rozmezí minuty dvakrát střídající Galus.

„Důležitost prvního zápasu byl na týmu určitě znát. Uvědomovali se, že je potřeba duel zvládnout. Přistoupili k tomu fantasticky, od začátku jsme si vytvořili tlak, šance, do poločasu jsme vedli dva nula, ale mohli jsme dát více branek nejen v první půlce, i v celém zápase,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka. „Pozitivní je, že jsme si vytvořili hodně šancí, navíc hráli tak, že jsme soupeře prakticky nepustili do nějaké větší šance. Těžkou soudit po prvním kole, jakou má Karviná kvalitu, ale můžeme být spokojeni, odvedli jsme dobrý výkon, byť soupeř nás tolik neprověřil,“ podotkl Janotka.

SK Sigma Olomouc U 19 – Karviná U 19 5:0 (2:0)

Branky: 77. a 78. Galus, 12. (pen.) Machala, 20. Daněk, 60. Hausknecht. Rozhodčí: Batík – Antoníček, Páral

SK Sigma U 19: R. Vítek – Twardzik, Sklenář, Benár, Slavíček (73. Hapal) – Šidlík (68. L. Galus), Hausknecht, Nováček, Daněk (81. Malacka), Šíp – Machala. Trenér Tomáš Janotka.

Další články