Zde může být vaše reklama.

Jasná záležitost Devatenáctka SK Sigma dala Dukle čtverec

Devatenáctka SK Sigma dala Dukle čtverec

foto: Petr Pelíšek

04. 08. 2023 - 14:00

Do nového soutěžního ročníku celostátní ligy dorostu vstoupili dnes fotbalisté SK Sigma Olomouc U 19 domácím zápasem proti Dukle Praha. A byl to pro ně povedený start, zvítězili jasně čtyři k nule. Mužem zápasu byl střídající útočník Matyáš Nechvátal, který dal dvě branky.

Sigma byla od první minuty aktivnějším týmem a po zásluze šla do vedení. V 16. minutě se trefil do pravé šibenice Proniuk. Pak měli domácí několik dalších šancí, navýšit náskok mohli dvakrát Táborský nebo Proniuk. Ale povedlo se to až ve druhé půlce. Zápas se pro domácí zlomil po hodině hry. Nejprve dal skvostným lobem na dva nula střídající Nechvátal, na hrací ploše byl minut. Tři minutky potom prostřelil brankáře Špangr a bylo to o tři. V 76. pak pečetil výsledek přesnou střelou k pravé tyčce Nechvátal.

„První zápasy sezóny jsou vždy ošidné, každý tým chce start zvládnout. Byla to určitě dřina, jsme rádi, že vítězná. Za pracovitost v defenzivě a dobrý, kreativní a nebezpečný výkon směrem do ofenzivy byl kluci odměněni vysokou výhrou,“ řekl Jan Krajčovič, trenér SK Sigma U 19.

SK Sigma Olomouc U 19 – Dukla Praha U 19 4:0 (1:0)

Branky: 58. a 76. Nechvátal, 16. Proniuk, 61. Špangr. Rozhodčí: Julínek – Labaš, Petrásek. Diváci: 200.

SK Sigma U 19: Mazur – Táborský (81. Petráš), Siegl, Pavlíček, Stryk –Odstrčil (69. Judas), Jalovičor, Zahradníček, Nguyen (81. Kolařík), Špangr (69. Huňa) – Proniuk (57. Nechvátal). Trenér Jan Krajčovič.

Další články