Zde může být vaše reklama.

Mezinárodní příprava Devatenáctka SK Sigma jasně přehrála Žilinu

Devatenáctka SK Sigma jasně přehrála Žilinu

foto: Petr Pelíšek

23. 07. 2022 - 14:30

V plné přípravě na novou sezonu jsou starší dorostenci SK Sigma Olomouc. Dnes na stadionu v Řepčíně hrála devatenáctka proti Žilině a po velmi dobrém výkonu vyhrála jasně tři k jedné.

Sigma proti silnému soupeři začala skvěle a o 6. minuty po brance Proniuka vedla. V první půlce už další šance domácí neproměnili, naopak soupeři mnoho nedovolili. Podobný obraz hry byl k vidění i po pauze. Hanáci měli zase dobrý vstup, nejprve se po autovém vhazování výtečně prosadil Proniuk, pak žilinskou defenzivu vymotal Nguyen. Hostům se pak v závěru povedlo snížit po standardní situaci.

Po dvou výhrách venku (Pardubice U 19 5:1 a Šternberk muži 4:1) mají svěřenci trenéra Tomáše Janotky další výtečný přípravný výsledek. „Byla to pro nás fantastická prověrka, vlastně jedna z nejtěžších možných, Žilina je v mládeži špičkou. Šlo o konfrontaci dvou klubů, které se hodně věnují mládeži a na tom to mají založené. A myslím, že proti je výhra, která je zasloužená, nesmírně cenná,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka. „Kluci zaslouží absolutorium, soupeře jsme prakticky nepustily do jeho kombinační hry. Dařilo se nám hosty eliminovat, nepouštěli jsme je do šancí. A s nějakým tím občasným nákopem si stopeři dokázali poradit velice dobře. Zápas se nám povedl, k tomu jsme dokázali dobrý výkon potvrdit góly, to je to gró fotbalu,“ podotkl.

Sigma slovenského soupeře uběhal a uštvala. „Na náročnosti chceme mít fotbal založený. Kluci to oddřeli, z toho nemůžeme slevit. Fotbal je náročný, a pokud si ulevíme, tak soupeř kalibru Žiliny to potrestá,“ řekl Janotka. „Nejsem typ trenéra, který říká, že v přípravě prohrávat nevadí. Tým by měl vyhrávat pořád a je jedno, jaký je to zápas. Když mužstvo pracuje celý týden dobře a má odezvu v podobě výkonu a výsledku, tak se mu pak pracuje dál lépe, než kdyby dostal pětku. Z toho pohledu kvituju výsledek nejen dnešní, ale i ve Šternberku nebo Pardubicích,“ poznamenal.

Příprava na nový soutěžní ročník už se devatenáctce chýlí ke konci. „Už před Žilinou jsem klukům řekl, že budeme hrát v co možná nejsilnější možné sestavě, i vzhledem ke zraněním a nemocem. To se potvrdilo. Tým, který tam šel od první minuty, to vzal za své. Zvládli to také střídající hráči. Už přípravu finalizujeme, utkání na Rapidu Vídeň a s Ružomberokem už máme na doladění detailů,“ uvedl Janotka.

SK Sigma Olomouc U 19 – Žilina U 19 3:1 (1:0)

Branky: 6. a 55. Proniuk, 59. Nguyen.

SK Sigma U 19: Koutný – Josefčuk, Dohnálek, Pavlíček – Táborský, Jalovičor, Cahel, Studený, Špangr – Proniuk, Nguyen. Trenér Tomáš Janotka.

Další články